«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2010»: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καβάλας την ερχόμενη Κυριακή

18 Ιουνίου, 2010

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Καβάλας, «Ελευθέρια 2010», που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ετήσια Χορευτική Παράσταση του προγράμματος «Κίνηση και Χορός»
της Νέας Καρβάλης με τίτλο «Μαγικός Κήπος»
(21.00 Ακόντισμα Νέας Καρβάλης)

«Μες του Αιγαίου τα νησιά»
Χοροί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνίων Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Το Πράβι», την Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει περίπτερο για την προβολή της Λήμνου σε συνεργασία με τη Ν. Α. Λέσβου από τις 12 π.μ. μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης.
(21:00 Παραλία Καβάλας)

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “Ελευθέρια 2010” του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας “Δημοφέλεια”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου η παρουσίαση του πρώτου ψηφιακού δίσκου (CD) του “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ” με τίτλο “Ανθοδέσμη Εκκλησιαστικής Μουσικής” με έργα του Καβαλιώτη συνθέτη Χαραλάμπους Παπανικολάου (1854-1929).
Η δημοσίευση του παρόντος δίσκου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη και την ανάγκη του Βυζαντινού Χορού Καβάλας να διαδώσει το έργο, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της νεώτερης εκκλησιαστικής μελοποιίας.

Τα περισσότερα έργα που παρουσιάζονται στο δίσκο είναι πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις και δύο από αυτά προέρχονται από αδημοσίευτες πηγές.
Η παρουσίαση – συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 στο κινηματοθέατρο «OSCAR».

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker