Έκθεση φωτογραφιών του Ραζάκου στο ταβάνι του “Ναυπηγείου”

8 Δεκεμβρίου, 2010

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Οι φωτογραφίες του Ραζάκου είναι τραβηγμένες με κλασικό φίλμ σε στιγμές χαλάρωσης, κεφιού, δουλειάς, διασκέδασης

Χρήστος Ραζάκος. Επαγγελματίας οικοδόμος, πολιτικοποιημένος εκ πεποιθήσεως, ερασιτέχνης μουσικός και φωτογράφος. Ένας πολυτάλαντος Καβαλιώτης, που κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, εκεί γύρω στις γιορτές των Χριστουγέννων, εκθέτει τις φωτογραφίες της χρονιάς και όχι μόνο. Έτσι από προχθές στον χώρο που τελευταία δείχνει να προτιμά, το ταβερνάκι «Ναυπηγείο» στο Καρνάγιο, ο κ. Ραζάκος εκθέτει την τελευταία του φωτογραφική δουλειά με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Πράγματι στις 86 φωτογραφίες της έκθεσης τον πρώτο λόγο έχουν οι άνθρωποι από στιγμές της ζωής τους.

Όταν ακούσαμε πως πρόκειται για 86 φωτογραφίες και γνωρίζοντας τους χώρους του Καρνάγιου, αναρωτηθήκαμε πού θα χωρέσουν. Την ίδια απορία βέβαια είχαν τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο Μάκης, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Κι έπεσε η μεγάλη ιδέα. Οι φωτογραφίες να τοποθετηθούν στο… ταβάνι. Έτσι κι έγινε. Είναι η μοναδική ίσως έκθεση φωτογραφίας, που για να την δεις πρέπει να έχεις το κεφάλι ψηλά στην κυριολεξία, ή απλά να ξαπλώσεις στο πάτωμα. Και σίγουρα δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν πρόβλημα με τα οσφυϊκά τους.

Πάνω από 35 χρόνια ο κ. Ραζάκος ασχολείται με την φωτογραφία. Δεν πέρασε ποτέ στην ψηφιακή εποχή και για τις φωτογραφήσεις του συνεχίζει να χρησιμοποιεί κλασικό φίλμ. Η καθημερινή του συναναστροφή με διαφορετικούς ανθρώπους, τόσο στους χώρους της δουλειάς του, όσο και στην καθημερινότητα, στις διασκεδάσεις και αλλού, είναι η πηγή έμπνευσής του. Και κάθε φορά παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Ακόμη και κρεμασμένο από το ταβάνι. Όπως οι «Άνθρωποί» του. Με πολλά μουσικά στοιχεία, στοιχεία από την καθημερινή ζωή, τον στρατό, τη δουλειά, τη διασκέδαση. Συμπολίτες μας που αμφιβάλλουμε αν κατάλαβαν πως φωτογραφήθηκαν. Σε άλλες φωτογραφίες βλέπεις και κάποιους που έφυγαν, αλλά ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί για να μας τους θυμίζει σε καλές στιγμές τους. Αυτός είναι Ραζάκος.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Ραζάκου πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, με μεζεδάκια, κρασάκι και πολλή μουσική, όπως μας εκμυστηρεύτηκε. Θα λειτουργεί καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, στο ωράριο που λειτουργεί και το Ναυπηγείο. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν και όλοι στο Καρνάγιο. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δείτε και τον εαυτό σας!

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker