ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Έως το φθινόπωρο η δημοπράτηση των έργων της περίφραξης και του βιολογικού καθαρισμού

6 Απριλίου, 2010

Έως το φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί δύο ακόμα σημαντικά έργα, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των υποδομών του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος». Πρόκειται για τα έργα της καινούργιας περίφραξης και σταθμού βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων. Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί το έργο της αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής του περιμετρικού δρόμου. Με το τελευταίο έργο, όπως επεσήμανε στον «Κ.Τ.» ο αερολιμενάρχης Καβάλας, Μιλτιάδης Παπαμιλτιάδης, θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλη την έκταση του αεροδρομίου. Το έργο αυτό, πρόσθεσε ο αερολιμενάρχης Καβάλας, έχει προχωρήσει αρκετά και έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου. Όσον αφορά τα άλλα δύο έργα, που αναφέρθηκαν στην αρχή, της περίφραξης και του βιολογικού καθαρισμού, ο Μιλτ. Παπαμιλτιάδης είπε ότι θα «πάνε λίγο πίσω», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. «Εκτιμώ ότι θα έχουν δημοπρατηθεί έως το φθινόπωρο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα των έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).

Αυξήθηκε ο αριθμός των πτήσεων ενόψει της θερινής περιόδου

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» αυτή τη χρονική περίοδο, είπε ότι είναι αυξημένη λόγω της γιορτής του Πάσχα, αλλά και της έναρξης του νέου προγράμματος των πτήσεων που έχουν αυξηθεί.

Πηγή: http://www.k-tipos.gr/

eXTReMe Tracker