Αιμοδοσία και δωρεά οργάνων – Η πρώτη από τις τριήμερες εκδηλώσεις

26 Μαΐου, 2010

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης με εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τριήμερο συνεργασίας για θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων ανθρωπίνου σώματος, που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Χθες, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, λειτούργησε περίπτερο στην Πλατεία Ελευθερίας με την παρουσία και της προϊσταμένης του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Παπαδοπούλου, ενώ το μεσημέρι προσήλθαν στην Κεντρική Πλατεία μαθητές δημοτικών σχολείων που σχημάτισαν φορώντας όλοι άσπρα μπλουζάκια την σταγόνα της αιμοδοσίας και το γράμμα Ε που παραπέμπει στην εθελοντική αιμοδοσία.
Για την συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας Καβάλας με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία η κ. Παπαδοπούλου είπε στην εφημερίδα μας τα ακόλουθα:«Στην αιμοτολογία έχει σημειωθεί μεγάλη επιστημονικό πρόοδος, έχουμε προσεγγίσει διαγνωστικά και θεραπευτικά αρκετές ασθένειες, αυτό το οποίο όμως λείπει είναι η εθελοντική προσφορά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλού αίματος, η οποία αποτελεί την πρώτη ύλη για την αντιμετώπιση πολλών αιματολογικών νοσημάτων.
Στα πλαίσια προσπάθειας και προώθησης του εθελοντισμού όσον αφορά το αίμα, τα παράγωγα αυτού, του μυελού των οστών και τα μοσχεύματα ομφαλικού αίματος η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία διοργανώνει τριήμερα ενημέρωσης και σήμερα βρίσκεται στην πόλη μας. Μαζί με την Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καβάλας προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την εθελοντική προσφορά.
Την Πέμπτη θα ακολουθήσει και ομιλία, στις 6, ώστε να μπορέσει το κοινό της πόλης να ενημερωθεί ακόμη καλύτερα και να ευαισθητοποιηθεί. Είναι γνωστό ότι ο εθελοντισμός στη χώρα μας ουσιαστικά είναι ασήμαντος».

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker