Αλφαβητοπαρέλαση Τα 5 χρόνια κλείνει η «Αλφαβητοπαρέλαση», που φέτος θα έχει τίτλο «Γλυκό Ξεφάντωμα»

3 Φεβρουαρίου, 2010

Φέτος ο θεσμός κλείνει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η παρέλαση των σχολείων θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Ομονοίας, ενώ η συγκέντρωση των μαθητών θα γίνει στα Ποταμούδια. Φέτος αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην πορεία της παρέλασης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο, με τη συμμετοχή πολλών κλόουν και ξυλοπόδαρων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:30, από τον Άγιο Παύλο, με τον τερματισμό να βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν άλλες δράσεις, στο κάτω μέρος της πλατείας, γιατί αποδείχθηκε ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας
Το κεντρικό θέμα της φετινής «Αλφαβητοπαρέλασης» θα είναι «γλυκό ξεφάντωμα» και όπως είναι φυσικό οι φορεσιές των μαθητών θα παρουσιάζουν κάποιο γλυκό. Γι’ αυτό το λόγο στις 30 Ιανουαρίου (το περασμένο Σάββατο), τα σχολεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, φτιάχνοντας το δικό τους γλυκό και σβήνοντας το κεράκι της τούρτας της «Αλφαβητοπαρέλασης». Επρόκειτο για μία εκδήλωση που παρά τη κακοκαιρία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περίπου 300 παιδιά!

Χωρίς καμία διάθεση ανταγωνισμού και με χαμηλό κόστος
Για μία ακόμη χρονιά το κόστος της διοργάνωσης αναμένεται να κυμανθεί σε λογικά επίπεδα, καθώς οι στολές θα είναι χειροποίητες, με στόχο τα παιδιά αλλά και οι οικογένειές τους να έχουν μία ιδιωματική εμπειρία από τη συμμετοχή τους στην «Αλφαβητοπαρέλαση». Αυτό σημαίνει ότι αν ακολουθηθούν οι οδηγίες των διοργανωτών, τότε το κόστος της κάθε στολής δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5-10 ευρώ. Και αυτό γιατί η λογική της «Αλφαβητοπαρέλασης» και κατ’ επέκταση η στολή του κάθε σχολείου δεν έχει να κάνει με μία ανταγωνιστική διάθεση αλλά μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά θα αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες προβάλλοντας το πνεύμα συνεργασίας και αδελφικότητας. Φέτος από άποψη συμμετοχής αναμένεται να πάρουν μέρος όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, το Ειδικό Σχολείο, καθώς επίσης και το Δημοτικό Σχολείο του Πρίνου.

Με οδηγό την άριστη συνεργασία των συντελεστών της αλφαβητοπαρέλασης
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της «Αλφαβητοπαρέλασης», απευθύνουν έκκληση στους γονείς και τους μαθητές των σχολείων που θα παραλάσουν πρώτα, να μην αποχωρήσουν, αλλά να παραμείνουν στην πλατεία, για να χειροκροτήσουν όλα τα σχολεία που θα πάρουν μέρος! Τη συντονιστική επιτροπή της «Αλφαβητοπαρέλασης» απαρτίζουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η καλλιτεχνική ομάδα «Art Attack» και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας. Οι χορηγοί της εκδήλωσης είναι: ο Δήμος Καβάλας, η ΔΑΝΕΚ, η Δημοτική Αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Ιατρικός Σύλλογος, το ζαχαροπλαστείο «Ραφαέλ» και το αρτοποιείο «Φόρνο»!

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker