Αναζητούν μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων

12 Ιουνίου, 2012

Μια εικόνα γνωστή στην αγορά οικοπέδων της Καβάλας είναι οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Όπως παρατήρησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Μεσιτών Καβάλας Δημήτρης Κλειτσιώτης, πρόκειται για μια εικόνα γνωστή και από τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για Έλληνες κυρίως, από τη νότια Ελλάδα, που ψάχνουν να βρουν μεγάλες ενιαίες εκτάσεις στην περιοχή, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάρκα. Πρόκειται, όπως είπε, για μεγάλες άδειες που έχουν εκδοθεί στη νότια Ελλάδα, και οι δικαιούχοι τους ψάχνουν να βρουν εκτάσεις και εδώ.

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν κυρίως για τα γιαλοχώρια, την περιοχή των Φιλίππων αλλά και τη Χρυσούπολη.

Σχετικά με την γενικότερη εικόνα της αγοράς, ο κ. Κλειτσιώτης παρατήρησε ότι επενδύσεις πλέον δεν γίνονται, αν και λόγω των όσων ακούγονται για έξοδο από το ευρώ, κάποιοι επιλέγουν να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε γη.

Μάλιστα, όλος αυτός ο θόρυβος περιόρισε και την αγορά από την πλευρά των Βουλγάρων. Όπως είπε ο κ. Κλειτσιώτης, η κίνηση από την πλευρά της Βουλγαρίας έχει παγώσει, αφού υπάρχει έντονη προπαγάνδα στη γειτονική χώρα σχετικά με την κατάσταση. Μάλιστα τώρα άρχισε να υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον αλλά και πάλι δεν αφορά όλη την περιοχή της Καβάλας όπως ίσχυε πριν τρία χρόνια, αλλά μόνο την περιοχή της Τούζλας και τη Θάσο.

Ωστόσο ελπίδα υπάρχει για τη Ρωσική αγορά, δεδομένης και της συνεργασίας που υπάρχει προκειμένου να προωθηθούν Ρώσοι τουρίστες στο νησί της Θάσου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα στη Χαλκιδική, οπότε και άνθισε η αγορά ακινήτων με αγοραστές τους Ρώσους. Έτσι το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ίδιο και στην Καβάλα, φαίνεται να δίνει μια ελπίδα και στην τοπική αγορά ακινήτων.

Η ελπίδα αυτή έρχεται να τονώσει την τραγική, όπως χαρακτηρίζεται, κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα πάντα έχουν παγώσει και καμία αγορά δεν «κινείται» πλέον στην ευρύτερη περιοχή.

Από: Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ

Πηγή: Ιστοσελίδα Εβδόμη

eXTReMe Tracker