Ανακατασκευή οδού Φαληρέως

8 Φεβρουαρίου, 2010

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα σημαντικού έργου που θα βελτίωση την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής εξασφαλίζοντάς τους εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια τους. Ταυτόχρονα, θα επιτρέπει την εύκολη διέλευση των αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αδύνατη ακόμα και για αυτοκίνητα που θα εξυπηρετήσουν ανάγκες των κατοίκων (ασθενοφόρο, ταξί, πυροσβεστικό όχημα).

Ο Δήμος Καβάλας από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια σύνδεσης της οδού Φαληρέως, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Η οδός Φαληρέως είναι ένας μικρός αδιέξοδος δρόμος με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διαβίωση των κατοίκων στη συγκεκριμένη γειτονιά. Σήμερα, τα τεχνικά συνεργεία κατασκευάζουν τα τοιχία αντιστήριξης που λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς είναι απαραίτητα για τη σύνδεση των δυο δρόμων.
Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν, όπου δεν υπάρχουν και θα αντικατασταθούν όπου είναι φθαρμένα, όλα τα δίκτυα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, αγωγοί όμβριων υδάτων). Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν και σε έναν ακόμα μικρό κάθετο αδιέξοδο δρόμο προς την οδό Αμαλίας (τέμνει την οδό Φαληρέως), ώστε και εκεί να διευκολυνθεί η μετακίνηση των κατοίκων.
Όλο το παραπάνω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 310.000 € και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασίλης H. Λωλίδης
Τηλ.: 2513 500103
E-mail: press@dkavalas.gr, v_lolidis@yahoo.g

eXTReMe Tracker