Αναμένεται στα τέλη του Μάρτη η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου

7 Μαρτίου, 2012

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση των τεσσάρων φορέων που έχουν αναλάβει την υλοποίηση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου. Δηλαδή του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του δήμου Καβάλας και των εθελοντών.

Από τη Δευτέρα άρχισε η υλοποίηση μιας καμπάνιας προκειμένου όσοι πολίτες διαθέτουν αχρησιμοποίητα φάρμακα να τα παραδώσουν στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου. Ειδικότερα, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 12:00 στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τα φάρμακα που έχουν στα σπίτια τους και δε χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι, όταν σε δύο – τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, θα υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα φαρμάκων, προοριζόμενο για τους αποδέκτες.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως διευκρινίστηκαν οι αρμοδιότητες έκαστου συμμετέχοντα φορέα. Ο δήμος μέσω της αντιδημάρχου Θεοδώρας Βαβαλέσκου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, επιμελείται το θέμα διαμόρφωσης του χώρου και των παροχών αλλά και τη γνωστοποίηση της πρωτοβουλίας με τη βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέλαβε την αρμοδιότητα στράτευσης των φαρμακοποιών οι οποίοι και θα ταξινομήσουν τα φάρμακα που θα προσφερθούν από τους δημότες. Από τη δική του πλευρά ο Ιατρικός Σύλλογος υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, ενώ το μεγάλο στοίχημα φαίνεται ότι θα κριθεί σε επίπεδο εθελοντών.

Στις συναντήσεις μετέχουν εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων, του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου, του Λυκείου Ελληνίδων, του Συλλόγου ΠΝΟΗ. Όλοι αυτοί οι εθελοντές θα κληθούν να μετέχουν στην προσπάθεια. Επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση μιας συνεντεύξεως τύπου προκειμένου να γίνει γνωστός ο χώρος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου ενώ θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα και νέα συνάντηση των συμμετεχόντων φορέων. Φυσικά τη λειτουργία θα διέπουν συγκεκριμένοι κανόνες επί των οποίων έχουν συμφωνήσει οι τέσσερις βασικοί φορείς.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της προετοιμασίας, το τελικό βήμα θα είναι η έγκριση της λειτουργίας από τα διοικητικά συμβούλια των φορέων και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Στο τέλος περίπου του Μάρτη εκτιμάται όλα θα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Καβάλας.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker