Από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Περιβαλλοντικές δράσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής των Φιλίππων»

23 Νοεμβρίου, 2012

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2012 – 2013, προτίθεται να διοργανώσει τριήμερo σεμινάριο με θέμα:«Περιβαλλοντικές δράσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής των Φιλίππων». Η δράση απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλίππων, καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΚΠΕ σε όλη την Ελλάδα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλίππων, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο αρχαιολογικό Μουσείο των Φιλίππων, στον Προϊστορικό Οικισμό του Ντικιλί Τας, στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, στις βραχογραφίες των Φιλίππων και στο Μονοπάτι της Π. Καβάλας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της αξίας του φυσικού περιβάλλοντος και του ιστορικού πλούτου της περιοχής. Η διαδικασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα για αειφορικές συμπεριφορές και σε φυσικό περιβάλλον, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία. Το συγκεκριμένο σεμινάριο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές δράσεις και εργαστήρια να μάθουν να σχεδιάζουν δράσεις στο φυσικό περιβάλλον, σε περιβαλλοντικά μονοπάτια, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό (ομάδες, συλλόγους). Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ευαισθητοποίηση, αναγνώριση και ενίσχυση περιβαλλοντικών συμπεριφορών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σεμιναρίου

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποσταλούν στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων έως τις 28 Νοεμβρίου 2012. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων θα στείλουν τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες έως τις 05 Δεκεμβρίου στο ΚΠΕ Φιλίππων. Η λίστα με τους εκπαιδευόμενους που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθεί στις 12 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλίππων: www.kpe-philippi.gr. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των επιλεγμένων εκπαιδευτικών θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το ΚΠΕ Φιλίππων (τηλέφωνο επικοινωνίας, 2510516661). Όσον αφορά στις δαπάνες, το ΚΠΕ Φιλίππων θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων. Η δαπάνη μετακίνησης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών βαρύνει τους ίδιους.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker