Αρχίζει η μεταφορά των υποστηρικτικών μονάδων και η δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων στο καινούργιο Νοσοκομείο Καβάλας

18 Φεβρουαρίου, 2010

Με τη μεταφορά όλων των υποστηρικτικών μονάδων (αξονικός τομογράφος, μικροβιολογικά εργαστήρια, τμήμα επειγόντων περιστατικών κ.λπ.), αρχίζει από σήμερα η διαδικασία της μετεγκατάστασης και της δοκιμαστικής λειτουργίας του καινούργιου Νοσοκομείου Καβάλας. Όπως είπε, χθες, στον «Κ.Τ.» ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το σχέδιο της μετεγκατάστασης εγκρίθηκε από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και έτσι δόθηκε το «πράσινο φως» να αρχίσει η μεταφορά των Κλινικών από τα παλιά κτίρια, στο «Καρνάγιο» και στο «Σανατόριο», στο καινούργιο που κατασκευάστηκε στον Άγιο Σίλα.

Σε είκοσι ημέρες ο πρώτος έλεγχος

Η είδηση της έγκρισης του σχεδίου μετεγκατάστασης χαροποίησε, όπως ήταν φυσιολογικό, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία κάλεσε χθες σε σύσκεψη τους διευθυντές όλων των Κλινικών, προκειμένου να οργανωθεί η διαδικασία της μεταφοράς. «Αποφασίσαμε και συμφώνησαν όλοι, να μεταφερθούν πρώτα οι υποστηρικτικές μονάδες. Μέσα σε είκοσι ημέρες θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος έλεγχος της δοκιμαστικής λειτουργίας των μονάδων αυτών και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θ’ αρχίσουμε την μεταφορά των Κλινικών, πρώτα από το κτίριο στο «Καρνάγιο», μας είπε ο Μ. Δέμπας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, της INSO και της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. (Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων), οι οποίοι συμφώνησαν με το σχέδιο που ετοίμασε η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας. Παράλληλα με τη δοκιμαστική λειτουργία των υποστηρικτικών μονάδων, θα γίνεται και η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης του προσωπικού του Νοσοκομείου, πάνω στο χειρισμό των καινούργιων μηχανημάτων. Όπως είχε τονίσει, προ ημερών, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, το σχέδιο μετεγκατάστασης είναι λεπτομερέστατο και προβλέπει με χρονική ακρίβεια τις ενέργειες που θα γίνουν. «Στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Κλινικών από το κάτω κτίριο έως τις 15 με 20 Μαρτίου», πρόσθεσε ο Μ. Δέμπας. Ακολούθως, θ’ αρχίσει η μεταφορά των Κλινικών που λειτουργούν στο πάνω κτίριο (του «Σανατόριου»).

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker