Αρχίζει σήμερα το απόγευμα το φεστιβάλ γεύσεων «Αλάτι και Πιπέρι»
31 Μαΐου, 2010
Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το 2ο φεστιβάλ γεύσεων, με την ονομασία: «Αλάτι και Πιπέρι» και με στόχο την προβολή των τοπικών τροφίμων, ποτών και γενικότερα της ντόπιας κουζίνας. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν, φυσικά, παραδοσιακά γλυκά, αλιεύματα, κρασιά και φαγητά, καθώς και γευστικές δημιουργίες από σεφ, με παραδοσιακές συνταγές από εκλεκτά ντόπια υλικά. Τις γευστικές προτάσεις θα καταθέσουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δήμων του Νομού Καβάλας σήμερα και αύριο. Η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4:30 μ.μ. Οι γνωστοί σεφ, Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιώργος Σκλαρής, θα παρασκευάσουν συνταγές με τοπικά προϊόντα. Στις 6 μ.μ. η συγγραφέας και σεφ, Ντίνα Νικολάου, θα μαγειρέψει μαζί με Καβαλιώτισσες μαγείρισσες τοπικές συνταγές και στις 7 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου: «26 σεφ σε 26 λεπτά», της δημοσιογράφου Ελένης Ψυχούλη. Αύριο στις 12 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του τοπικού κρασιού Παγγαίου από τη χημικό-οινολόγο, Κάλλια Ιωαννίδου. Στη 1 μ.μ. ο πάστρι σεφ, Δημήτρης Χρονόπουλος, θα παρουσιάσει δημιουργίες με τη γαλλική σοκολάτα Valrhona και στις 6 μ.μ., ο Ευτύχης Μπλέτσας, θα τραγουδήσει, θα μαγειρέψει και θα παρουσιάσει το βιβλίου του: «Μαγειρική οικονομία».
Πηγή : www.k-tipos.gr