ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ AUTHENTIC BAR «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ» Μια συναυλία αφιερωμένη στους γίγαντες της τζαζ από το «MoonWalk Jazz Trio»

21 Νοεμβρίου, 2012

Το σχήμα που αποτελείται από τον πιανίστα Κώστα Τσαλαπατάνη, τον σαξοφωνίστα Χάρη Ξυλά και την τραγουδίστρια Μάρβα Bούλγαρη, θα παρουσιάσουν τραγούδια γνωστών συνθετών της τζαζ

«Το Μικρό Νησί» σε μια από τις σπάνιες live βραδιές του… Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη, στις 10 το βράδυ, το authentic bar της Πλατείας Καραολή, φιλοξενεί το «MoonWalk Jazz Trio» του πιανίστα Κώστα Τσαλαπατάνη, του σαξοφωνίστα Χάρη Ξυλά και της τραγουδίστριας Μάρβα Bούλγαρη!

Κομμάτια γνωστών συνθετών της τζαζ όπως οι George Gershwin, Paul Desmond, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Duke Ellington, Arthur Hamilton και πολλών άλλων θα ακουστούν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που περιλαμβάνει κυρίως Jazz Standards από το 1930 έως το 1960, με γνωστές μελωδίες και ρυθμούς που συχνά έντυναν και τον κινηματογράφο της εποχής εκείνης, δίχως να λείπουν και οι αναφορές σε πιο σύγχρονα τζαζ και άλλα τραγούδια.

To «ΜοοnWalk Jazz Trio» σχηματίστηκε στις αρχές του 2011 με αφετηρία την κοινή αγάπη των μελών του για την Jazz μουσική. Ο γεννημένος στην Καβάλα Κώστας Τσαλαπατάνης, σπούδασε πιάνο στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές της συμπρωτεύουσας. Είναι μόνιμο μέλος της πετυχημένης latin μπάντας “Aroma Caribe”, ενώ συμμετέχει σε πολλά group της Καβάλας όπως “Contrabando”, “Jazzdance”, “Ασταθής Ισορροπία” κ.α. παίζοντας σταθερά σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης. Από την άλλη ο Χάρης Ξυλάς, μας έρχεται από την Ξάνθη. Σπούδασε jazz σαξόφωνο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο American Institute of Music – Vienna ενώ είχε την τύχη να είναι μαθητής του σπουδαίου Chico Freeman. Αν και Αθηναία στην καταγωγή, στην Ξάνθη ζει και η Μάρβα Βούλγαρη, η οποία σπούδασε κλασσικό πιάνο και θεωρητικά στο Φιλαρμονικό Ωδείο Πεύκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, Jazz τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με μουσικά σύνολα σε ύφος jazz, blues, funk όπως «Ασταθής Ισορροπία», «Οι Χιονάτοι και… η Βούλγαρη» κ.α. Τον τελευταίο καιρό έχει στραφεί και στην ηλεκτρονική μουσική με σχήματα όπως οι «Zalinski Dos», ενώ παράλληλα πειραματίζεται στο loop performance με το pop – indie συγκρότημα «Side Effects».

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker