Αύριο και μεθαύριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Επιστημονικό Συνέδριο με επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα και νομική προσέγγισή τους

18 Μαρτίου, 2010

Σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και τον επιστημονικό χώρο, τη δημοσιογραφία και από άλλους χώρους, θα είναι οι ομιλητές του 1ου επιστημονικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Δίκαιο και Τεχνολογία» και διοργανώνεται από το Τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, το Τ.Ε.Ι. Καβάλας και το Δήμο Καβάλας. Χθες το πρωί, εκπρόσωποι των διοργανωτών έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου θα φιλοξενηθεί το Συνέδριο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Καβάλας, Νίκος Κούτρας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του Τ.Ε.Ι. Καβάλας στην ανάπτυξη της περιοχής, συνεχάρη τους διοργανωτές και καλωσόρισε τους ομιλητές στην πόλη. «Θέλω να συγχαρώ το Τ.Ε.Ι. Καβάλας για τις πρωτοβουλίες αυτές, με τις οποίες αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξη του τόπου. Ο Δήμος Καβάλας, με χαρά φιλοξενεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το Συνέδριο αυτό, στο οποίο θα μιλήσουν πολύ αξιόλογοι επιστήμονες. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, για την ιδέα και τη θεματολογία και να καλωσορίσω τους επίσημους προσκεκλημένους στην πόλη της Καβάλας», είπε. Ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουλούδης, συνεχάρη το Τμήμα Λογιστικής για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και για όλες τις δραστηριότητες του έως τώρα και ευχήθηκε να συνεχιστούν για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Όπως επεσήμανε: «Τέτοιας θεματολογίας Συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Καβάλα. Το Συνέδριο αυτό συγκεντρώνει μία ευρεία γκάμα ομιλητών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορους χώρους. Θέλω να συγχαρώ το Τμήμα Λογιστικής που είχε την ιδέα για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και εύχομαι να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δραστηριότητές του».

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Λογιστικής, Τάσος Καρασαββόγλου, δήλωσε πως θα συνεχιστεί η προσφορά του Τμήματος στην τοπική οικονομία και την κοινωνία, με τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν προστιθέμενη αξία. «Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας και το Τμήμα Λογιστικής συνεχίζουν την πολυμέτωπη προσφορά τους στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής. Όλα όσα κάνουμε γίνονται με όρους προστιθέμενης αξίας. Με τις δράσεις μας στοχεύουμε να κάνουμε τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες πλουσιότερους σε γνώσεις. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πρωτοποριακή. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε και στην προσφορά των δραστηριοτήτων μας», τόνισε. Η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καλλιόπη Καλαμπούκα, πρόσθεσε ότι στόχος των διοργανωτών είναι η διαχρονική διεξαγωγή του Συνεδρίου σε ετήσια βάση, ή κάθε δύο χρόνια. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Το Συνέδριο αυτό «παντρεύει» τη θεωρία με την πράξη. Προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα και καταστάσεις. Ο στόχος μας ήταν, να επιλέξουμε μία θεματολογία με επίκαιρα ζητήματα, τα οποία θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν γνωστοί, καταξιωμένοι και έγκριτοι νομικοί, από τον ακαδημαϊκό και τον επιστημονικό κόσμο, θεσμικά πρόσωπα, άλλοι επιστήμονες και ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος, Σεραφείμ Φυντανίδης. Στόχος είναι, να δοθούν απαντήσεις σε νομοθετικά ζητήματα, αλλά κυρίως, να ενημερωθεί ο κόσμος πάνω στα θέματα των τριών Συνεδριών που θα περιλαμβάνει το Συνέδριο. Σκοπός μας είναι η συμπληρωματικότατα των επιστημών και των επιστημόνων. Στόχος, επίσης, είναι, το Συνέδριο αυτό να έχει μία συνέχεια διαχρονική και να αναλύονται εκεί θέματα κοινωοικονομικού περιεχομένου, με ταυτόχρονη νομική τεκμηρίωση και προσέγγιση. Είναι μία πανελλήνια πρωτοτυπία και η πρώτη φορά που διοργανώνει το Τ.Ε.Ι. Καβάλας ένα Συνέδριο τέτοιας θεματολογίας. Αυτό αποτελεί ισχυρή απόδειξη, ότι το Τ.Ε.Ι. Καβάλας είναι παρών στις εξελίξεις της ακαδημαϊκής και της επιστημονικής επικαιρότητας». Το Συνέδριο θ’ ανοίξει αύριο το απόγευμα, στις 6, με την ομιλία του ειδικού γραμματέα καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Δημήτρη Σπυράκου. Να προσθέσουμε, τέλος, ότι το Τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας θα διοργανώσει στις αρχές Μαΐου άλλο ένα Συνέδριο, διεθνές, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή, έως τώρα, 150 άτομα.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker