Αύριο Παρασκευή, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» Αύριο ο εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου

22 Απριλίου, 2010

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί με την επιβαλλόμενη μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του Αγίου Γεωργίου

Ο Τροπαιοφόρος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος, του οποίου τη μνήμη εορτάζουμε, γεννήθηκε στην Καππαδοκία το 275 μ.Χ., από πλούσιους και ενάρετους χριστιανούς γονείς. Κατατάχθηκε σε ηλικία 18 ετών στο ρωμαϊκό στρατό, επί Αυτοκράτορα Διοκλητιανού και χάρη στα προσόντα του ανήλθε πολύ γρήγορα τη στρατιωτική ιεραρχία και έγινε Χιλίαρχος. Η πίστη του στο Χριστό και η αγανάκτησή του για τις διώξεις των χριστιανών, τον ανάγκασαν να συγκρουσθεί με τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα. Περιφρόνησε τις συστάσεις και τις απειλές του και δε δέχθηκε να απαρνηθεί το χριστιανισμό. Βασανίσθηκε απάνθρωπα και στο τέλος αποκεφαλίσθηκε. Η θυσία του και ο μαρτυρικός του θάνατος, τον κατέταξαν πρωτοπόρο μεταξύ των Αγίων της χριστιανοσύνης. Η σεπτή μορφή του έγινε σύμβολο ανδρείας, μεγαλοψυχίας και αγωνιστικότητας. Κόσμησε τα τρόπαια των βυζαντινών αυτοκρατόρων, τα λάβαρα των ηρώων του 1821 και σήμερα τις πολεμικές σημαίες του στρατού μας.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker