Βραβείο καλύτερης παρουσίασης εργασίας για το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. στη 17η Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα

4 Απριλίου, 2016

ομάδα-τει-αμθ
Με το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης εργασίας (best presentation team) επέστρεψε η ομάδα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από την Λετονία, στο πλαίσιο της 17ης Ευρωπαϊκής Λογιστικής Εβδομάδας (European Accountacy Week), που διεξήχθη στη Ρήγα από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου 2016, με την υποστήριξη του Banku Augstkola, Riga. Την αποστολή του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. συνόδευσαν οι καθηγητές, Αθ. Μανδήλας και Μιχ. Πιπιλιαγκόπουλος, ενώ συμμετείχαν οι φοιτητές, Ελένη Σταυρακίδου και Βασίλης Πασαλίδης, από το Τμήμα Λογιστικής. Στη Ρήγα βρέθηκε και ο προϊστάμενος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δημήτριος Μαδυτινός, στο πλαίσιο διδακτικής κινητικότητας.

 

Στην Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα συμμετείχαν περίπου εκατό καθηγητές και φοιτητές και από τα δεκαπέντε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Σημειωτέον, ότι το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. είναι το μόνο ελληνικό τριτοβάθμιο ίδρυμα σε αυτό το δίκτυο. Οι κύριες δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Λογιστικής Εβδομάδας περιλάμβαναν: Παρουσιάσεις των χωρών, πόλεων και ιδρυμάτων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων-Τ.Ε.Ι., διαλέξεις σε προχωρημένα θέματα λογιστικής, λογιστικές αναλύσεις σε workshops (εργαστήρια), παρουσιάσεις θεμάτων από ομάδες φοιτητών και πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Οι φοιτητικές παρουσιάσεις διεξήχθησαν ενώπιον ειδικής επιτροπής καθηγητών από τα συμμετέχοντα τριτοβάθμια ιδρύματα.

 

To δίκτυο European Taxation and Accounting in Practice, είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο δεκατεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο IUT της Lille (Λιλ) στη Γαλλία και ασχολείται με τη Λογιστική, τις εφαρμογές και τα προβλήματα των λογιστικών εφαρμογών. Σκοποί του δικτύου, που ιδρύθηκε το 1996 στις Βρυξέλλες, είναι η δημιουργία και χρήση μελετών περίπτωσης, η υλοποίηση της ευρωπαϊκής (διεθνούς) διάστασης της Λογιστικής (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) στα συνεργαζόμενα ιδρύματα και η δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ των συνεργαζόμενων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων. Υπεύθυνος του δικτύου στο Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., είναι ο αναπληρωτής καθηγητής, Αθανάσιος Μανδήλας.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker