Δήμος Καβάλας: Επίτιμοι δημότες της πόλης

1 Ιουνίου, 2010

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καβάλας στους αγώνες Special Olympics, ως πόλη υποδοχής των αθλητών, μέσω του προγράμματος «Πόλις- Αμφιτρύων», την 4η Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Κήπο, ο δήμος Καβάλας θα ανακηρύξει τον Πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, Timothy Shriver Kennedy και την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής των Special Olympics, Ιωάννας Δεσποτόπουλου, σε επίτιμους δημότες.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, τόνισε ότι η πόλη θα φιλοξενήσει συνολικά 250 αθλητές για τέσσερις ημέρες.

Παράλληλα ο δήμαρχος σημείωσε ό, τι σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφθούν την πόλη μας δυο σημαντικές προσωπικότητες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη διάδοση των αγώνων. «Η πόλη μας θα έχει την εξαιρετική τιμή (που συνεπάγεται και την καθολική προβολή της Καβάλας από τα ελληνικά και ξένα διεθνή μέσα ενημέρωσης) να είναι μια από τις τέσσερεις ελληνικές πόλεις τις οποίες θα επισκεφθεί ο πρόεδρος των Special Olympics Timothy Shriver Kennedy όπως επίσης και η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής των Special Olympics Ιωάννα Δεσποτοπούλου η συμβολή της οποίας κρίνεται καθοριστική στο να επιλεγεί η χώρα μας για τη διοργάνωση των παγκόσμιων Special Olympics το καλοκαίρι του 2011», δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής.

Τα βιογραφικά των δύο επίσημων προσώπων που ο Δήμος Καβάλας θα τιμήσει.

Ο Timothy Shriver Kennedy γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1959 και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics. Γιος της Eunice Kennedy Shriver (αδελφή του δολοφονηθέντα προέδρου) που δημιούργησε το παγκόσμιο κίνημα Special Olympics το 1962. Ο Timothy Shriver Kennedy ζει στο Τσέβι Τσέις του Μέριλαντ, με τη σύζυγό του, Λίντα Πότερ και τα πέντε παιδιά τους.

Η Ιωάννα Δεσποτοπούλου που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στα παιδιά με διανοητικά προβλήματα ασχολείται πάνω από είκοσι με το ζήτημα πού απασχολεί 170.000 οικογένειες στον τόπο μας. Με τη δυναμική της παρουσία κατόρθωσε η Ελλάδα να κερδίσει την διοργάνωση των Special Olympics του 2011. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Παρισιού. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας των Special Olympics και γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker