Δήμος Καβάλας: Εφικτή, παρά τις δυσκολίες, η δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Καβάλα

24 Σεπτεμβρίου, 2010

Ο ποδηλατόδρομος θα φτάνει ως το Παληό και θα σχεδιαστεί από τους μελετητές. Εκ πρώτης όψεως κάτι φαίνεται δύσκολο όμως οι γνώστες μπορούν να μας προσφέρουν λύσεις!

Πόσο εφικτή είναι η κατασκευή ποδηλατόδρομου στην πόλη της Καβάλας; Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι επίκαιρο καθώς μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της «Ποδηλατοδρομίας», φαίνεται ότι «άνοιξε η όρεξη» των φίλων του ποδηλάτου. Εξάλλου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρότρυναν τον Δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, να δημιουργήσει έναν ποδηλατόδρομο.

Τελικά δε μπορέσαμε να μη ρωτήσουμε τον Κωστή Σιμιτσή για το συγκεκριμένο θέμα. Αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής επανέλαβε την γνωστή άποψη ότι η Καβάλα δεν έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και είναι αρκετά δύσκολο οι καβαλιώτες να κυκλοφορήσουν στους ανηφορικούς στενούς δρόμους της πόλης. «Από την άλλη πλευρά όμως», συνέχισε, «υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της γύμνασης του σώματός μας.
Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην αγορά και παράλληλα ένα ποδηλατόδρομο που θα φτάνει μέχρι το Παληό. Αναθέσαμε σε ένα αρχιτέκτονα την μελέτη του παραλιακού ποδηλατοδρόμου, αλλά δεν «περπάτησε» γιατί υπήρχαν δυσκολίες ιδιοκτησιακού χαρακτήρα. Η δημιουργία του είναι μέσα στα ενδιαφέροντα μας γιατί ο κόσμος έδειξε ότι το θέλει», σημείωσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα θύμισε ότι η εφεύρεση του ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου που με μια μπαταρία θα δίνει την δυνατότητα στους ποδηλάτες να κυκλοφορούν και στα πιο δύσκολα ανηφορικά σημεία της πόλης, ίσως μπορέσει να δώσει μία πολύ καλή λύση στο πρόβλημα. «Είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική και το βάζουμε στους σχεδιασμούς του Καλλικρατικού Δήμου . Η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει στα οχήματα μια μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο Καβάλας. Όπως ποδήλατα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες ή μικρά αυτοκίνητα. Ο ποδηλατόδρομος θα φτάνει ως το Παληό και θα σχεδιαστεί από τους μελετητές. Εκ πρώτης όψεως κάτι φαίνεται δύσκολο όμως οι γνώστες μπορούν να μας προσφέρουν λύσεις που ίσως σε μας φαίνονται ανέφικτες», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.
Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker