Δήμος Καβάλας Μία Δημοτική Καπναποθήκη γεμάτη ζωή και πολιτισμό

13 Απριλίου, 2010

Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του προσφορές σε όλες τις ηλικίες των Καβαλιωτών και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα μικρά παιδιά, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τα εργαστήρια πολιτισμού, που θα πραγματοποιούνται στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Δημοτικής Καπναποθήκης. Οι τρεις όροφοι της Δημοτικής Καπναποθήκης γέμισαν ζωή και πολιτισμό από το μέλλον και τους καλύτερους εκπροσώπους του, τα μικρά παιδιά. Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, μιλώντας στα ΜΜΕ, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα μικρά παιδιά. «Αυτή η μικρή ηλικία θα πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί και να αποκτήσει πολιτιστικό ένστικτο από νωρίς. «Εξ’ όνυχος τον λέοντα», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, καθώς από μικρό καλλιεργείς και διαπαιδαγωγείς τον άνθρωπο. Κατά συνέπεια, ο χώρος της Δημοτικής Καπναποθήκης που είναι έτοιμος, μπορεί να αποδοθεί για πολιτιστική χρήση και για πάρα πολλές δραστηριότητες», τόνισε ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα στον 1ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης λειτουργεί το εργαστήρι της ξυλογλυπτικής, στο 2ο το εργαστήρι της παραδοσιακής μουσικής και των μουσικών οργάνων και στον 3ο τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, χειροτεχνίας και πήλινων κατασκευών, ζωγραφικής, πλαστικής γλυπτικής και ψηφιδωτών.

Τα εργαστήρια που απευθύνονται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων θα λειτουργήσουν για 5 εβδομάδες, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη). Για κάθε εργαστήριο θα λειτουργούν δύο προγράμματα. Το πρώτο θα ξεκινάει στις 9:00 και θα ολοκληρώνεται στις 10:30 και το δεύτερο θα ξεκινάει στις 10:45 και θα τελειώνει στις 12:15. Τα εργαστήρια για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαΐου.

Από εκεί και πέρα στις 17-04-2010, ημέρα Σάββατο, θα ξεκινήσει η σειρά των εργαστηρίων που θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και άλλοι μαθητές.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker