Δήμος Παγγαίου:Τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την ελληνοβουλγαρική πολιτιστική και τουριστική προβολή

6 Σεπτεμβρίου, 2012

«Εκδηλώσεις με επίκεντρο την ελληνοβουλγαρική πολιτιστική και τουριστική προβολή, στο Δήμο Παγγαίου»

Με γνώμονα την ενδυνάμωση του δικτύου ελληνοβουλγαρικών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Δήμος Παγγαίου με τη γειτονική Βουλγαρία, που αφορά μεταξύ άλλων στη  χάραξη συγκεκριμένων τουριστικών στοχεύσεων, στην προσέλκυση τουριστών στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου και παράλληλα στην ανάπτυξη κοινών δράσεων σε ποικίλους τομείς, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με  την  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής  και Ανάπτυξης, Δήμου Παγγαίου, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012.

Το πρόγραμμα την εκδηλώσεων  έχει ως εξής:
Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012, στην πλατεία της Νέας Περάμου στις 8 μ.μ, χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος ‘’Megdana’’  από την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ της ΝΔ Βουλγαρίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου και του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Περάμου.
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικά δρώμενα από το βουλγάρικο συγκρότημα ‘’Megdana’’, τη χορωδία της Αδελφότητας Απανταχού Ηρακλειτσιωτών και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Ηρακλείτσας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κλείσει, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, στο χώρο δίπλα στο δημοτικό κάμπινγκ στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), όπου εκτός από τη βουλγαρική αντιπροσωπεία, θα συμμετάσχει ο Πολιτιστικός Συλλόγου Γυναικών Οφρυνίου.
Η πρόεδρος της  Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Δήμου Παγγαίου, Κρυσταλλία Παπανικολάου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και πέντε μήνες που έχει συσταθεί η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής  και Ανάπτυξης, έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο  σχέσεων με τη γειτονική Βουλγαρία, μέσω ενδελεχών συζητήσεων στον τομέα της τουριστικής προβολής και του πολιτισμού. Το τριήμερο των πολιτιστικών δράσεων είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών σε μια περίοδο, όπου ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η τοπική κοινωνία, έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, την ουσιαστική προβολή».

Πηγήwww.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker