ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ενισχύεται με εποχικό προσωπικό η Υπηρεσία Καθαριότητας

7 Απριλίου, 2010

Κανονικά λειτούργησε όλες τις ημέρες του Πάσχα και φέτος η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, στην προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρή η πόλη και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. «Η Υπηρεσία μας δουλεύει όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο», είπε, χαρακτηριστικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, Τάσος Χατζηαναστασίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό ενόψει του θέρους, που οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας θα είναι αυξημένες.

Εκατό εποχικοί υπάλληλοι με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας

Χθες, μας είπε ο αντιδήμαρχος, ήταν η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων και της ηλεκτρονικής καταχώρησής τους, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Αν και ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν είναι αρκετά μεγάλος, θα προσληφθούν μόνο πενήντα άτομα, τα οποία θα εργαστούν στο Δήμο Καβάλας για πέντε μήνες. Η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). «Ευελπιστώ ότι η διαδικασία της πρόσληψης θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Απριλίου, ώστε να ενισχύσουμε την Υπηρεσία με τα πρώτα πενήντα άτομα», είπε ο Τάσος Χατζηαναστασίου και συμπλήρωσε, ότι μετά από δύο μήνες, έως τις αρχές του καλοκαιριού δηλαδή, θα έχουν προσληφθεί, με την ίδια διαδικασία, ακόμα πενήντα εργαζόμενοι με σύμβαση διάρκειας πέντε μηνών.

Προς το τέλος Απριλίου η λειτουργία των υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης

Όσον αφορά την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, μας είπε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσει η εγκατάσταση και των υπόλοιπων, με στόχο να παραδοθούν προς χρήση στους καταστηματάρχες και στους κατοίκους έως το τέλος του Απριλίου. Μετά τη λειτουργία των υπόγειων κάδων, θα απομακρυνθούν όλοι οι κινούμενοι κάδοι απορριμμάτων (σ.σ. πράσινου χρώματος) από το κέντρο της πόλης, αφού αυτός είναι ο σκοπός της εγκατάστασης των υπόγειων. Με την καλυτέρευση των οικονομικών των Δήμων, επίσης, θα αγοραστούν καινούργιοι κάδοι, τόσο για την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων, όσο και για τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα ογκώδη αντικείμενα, σημείωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την ανταπόκριση των δημοτών στον τομέα της ανακύκλωσης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker