ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Πλούσια η δραστηριότητα του Μουσείου Καπνού και του προέδρου του, Γιάννη Βύζικα

23 Μαρτίου, 2010

Οργανωμένες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Μουσείου Καπνού και άλλες δράσεις για το διάστημα 15-03-2010 έως 21-03-2010 :
Ο Πρόεδρος του Μουσείου Καπνού, Ιωάννης Βύζικας, πραγματοποίησε συνάντηση με τους διευθυντές των ξενοδοχείων της Καβάλας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διανομή σε κάθε ξενοδοχείο κάδρου με φωτογραφία των καπναποθηκών της παραλίας της Καβάλας (1950), προερχομένης από τις φωτογραφικές συλλογές του Μουσείου. Η ανάρτηση του εν λόγω κάδρου στα ξενοδοχεία της Καβάλας είναι ένα ακόμα μέσω προβολής του Μουσείου, που συνδυάζεται με την διανομή έντυπου υλικού παρουσίασης του Μουσείου σε οχτώ γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, βουλγαρικά, τουρκικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά).
Επίσκεψη των Ιωάννη Βύζικα, Ιορδανίδη Χάρη και Νέρου Βασιλείου στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Τσικέ Βασιλείου στο Δήμαρχο Καβάλας Κωνσταντίνο Σιμιτσή και στον πρόεδρο του Μουσείο Καπνού, προκειμένου το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας να βοηθήσει ηθικά και υλικά (δωρεά εκθεσιακών δειγμάτων καπνού και άλλου υλικού) στο στήσιμο ενός Μουσείου Καπνού» με έμφαση στην καπνοκαλλιέργεια στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πεντάπολης Σερρών.
Επίσκεψη πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καβάλας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς και τηλεοπτικού συνεργείου από το Κιλκίς με σκοπό τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τα 75 χρόνια από την γεωργική αποκατάσταση σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Πολυκάστρου. Η ξενάγηση και τα ιστορικά στοιχεία για τη γεωργική αποκατάσταση ανέργων Καβαλιωτών καπνεργατών στο Κιλκίς έγινε από τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Ιωάννη Βύζικα εν είδει συνεντεύξεως.
Επίσκεψη μαθητών Γ’ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
Επίσκεψη μαθητών Β’ και Δ’ τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείο Καβάλας.
Επίσκεψη μαθητών και διδακτικού προσωπικού του Ενιαίου Λυκείου Συκιάς Χαλκιδικής.
Αναρτήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου τα 6 βραβευθέντα έργα των μαθητών Δημοτικού Σχολείου που διακρίθηκαν στους 2 Διαγωνισμούς Ζωγραφικής (2008-2009) με προοπτική τη δημιουργία πινακοθήκης έργων παιδικής ζωγραφικής με θέμα τον καπνό.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker