ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Συνέντευξη τύπου με θέμα το πρόγραμμα υποδοχής του προέδρου των Special Olympics στην Καβάλα

27 Απριλίου, 2010

Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης (Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας, Σερρών και Θράκης και Κήρυκας Εθελοντισμού των Special Olympics στην Ελλάδα) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας θα αναφερθούν στο πρόγραμμα υποδοχής στην Καβάλα του προέδρου των Special Olympics Timothy Shriver Kennedy, (γιου της Eunice Kennedy – Shriver, αδελφής του αμερικανού προέδρου John Kennedy, η οποία το 1968 ίδρυσε τους Special Olympics). Επίσης, θα γίνει αναφορά και στο πρόγραμμα εθελοντισμού των Special Olympics που θα εφαρμοστεί και στην Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η Αθήνα θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Οι παγκόσμιοι αγώνες αναμένεται να φιλοξενήσουν 7.500 αθλητές, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 30.000 εθελοντές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της υφηλίου.

Η Καβάλα συμμετέχει ενεργά στους σημαντικούς αυτούς αγώνες καθώς έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων» που έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις διεθνείς αποστολές να φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες σε διαφορετικές πόλεις και νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων στην Αθήνα.

Μέσα από αυτή τη φιλοξενία, οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον ελληνικό πολιτισμό και να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι της Καβάλας θα ενημερωθούν περισσότερο για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker