ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ: Το φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» μουσικό «αντίδοτο» στην κατάθλιψη της εποχής

24 Ιουνίου, 2010

Τρεις αξέχαστες μουσικές βραδιές, δίπλα στη θάλασσα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του φετινού φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα», το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Κεραμωτής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, ώστε να ικανοποιήσουν ένα μεγάλο, όσο πιο μεγάλο γίνεται, κομμάτι του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Ιουλίου, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, θα τραγουδήσουν η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Λιανός. Το βράδυ της επόμενης ημέρας, του Σαββάτου 17 Ιουλίου, τη «σκυτάλη» θα πάρουν δύο σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Τάνια Τσανακλίδου. Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, η Κυριακή 18 Ιουλίου, θα είναι αφιερωμένη στους φίλους και στις φίλες της ελληνικής ροκ μουσικής. Στη σκηνή που θα στηθεί και φέτος στο δημοτικό κάμπινγκ Κεραμωτής, θ’ ανέβουν οι: Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος. «Ευελπιστούμε ότι και η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Σκοπός των εκδηλώσεων της είναι, να προσφέρουν στο κοινό λίγες νότες χαράς, ψυχαγωγίας και μια δόση αισιοδοξίας, κάτι που δεν περισσεύει στους καιρούς που ζούμε», είπε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο καφέ-μπαρ «Μάο» στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κεραμωτής, Νίκος Γκουτζίκας, ενώ πρόσθεσε: «Τολμήσαμε και φέτος, να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις αυτές, έχοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει και στο Δήμο μας. Απόδειξη είναι το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων (σ.σ. 15 ευρώ για κάθε ημέρα ξεχωριστά και 30 ευρώ για το τριήμερο), για τρεις βραδιές αυτού του καλλιτεχνικού επιπέδου». Το κόστος του φεστιβάλ φέτος, είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ., θα ανέλθει στις 130.000 ευρώ. «Ελπίζουμε να καλυφθεί από τα εισιτήρια και τους χορηγούς», σημείωσε και κατέληξε: «Είμαστε σίγουροι, ότι και φέτος το κοινό θα μας τιμήσει με την παρουσία του κι εμείς θα του προσφέρουμε τρεις αξέχαστες βραδιές πλάι στο κύμα».

«Από την πρώτη χρονιά βάλαμε τον πήχη ψηλά»

Στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναβαθμίσει το θεσμό και να του δώσει πανελλαδικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κεραμωτής, Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης. «Από την πρώτη χρονιά βάλαμε τον πήχη ψηλά και αυτό κάναμε και φέτος, παρά τη λιτότητα και τα οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση μας προσπάθησε να αναβαθμίσει το θεσμό και πιστεύω πως τα κατάφερε. Όσοι θα έρθουν φέτος, θα αισθανθούν ότι στην Κεραμωτή η κρίση δεν μας χτύπησε. Εκτός από το φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα», η Κεραμωτή θα έχει την τιμή, επίσης, να φιλοξενήσει άλλη μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Πρόκειται για τους τελικούς αγώνες του μπιτς βόλεϊ, που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Ο στόχος μας, με αυτές τις εκδηλώσεις, είναι να φέρουμε κόσμο στην Κεραμωτή, ώστε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό. Το φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» έκανε την Κεραμωτή γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα γειτονικά κράτη. Κι αυτό μας κάνει περήφανους». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσίασε η Καίτη Συνοδινού-Περιβολάρη, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος φέτος ήταν, να οργανωθεί ένα ισορροπημένο φεστιβάλ, από την άποψη των μουσικών ειδών. «Δουλεύουμε με πολύ κέφι και χαρά για τη φετινή διοργάνωση. Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, θεωρώ ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό και Τουριστικό Οργανισμό της Νομαρχίας Καβάλας, για τη στήριξη στις παράλληλες εκδηλώσεις, τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον ζωγράφο Γιώργο Συνανίδη και τον Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών, για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές», είπε. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Ιουλίου
19:00 «Παρουσίαση, κατασκευή και εκμάθηση αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών», από το εργαστήρι «Άγριο Ξύλο».
Σάββατο 17 Ιουλίου
11:00 Τουρνουά μπιτς τένις, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης επί άμμου.
Κυριακή 18 Ιουλίου
10:00 11ος θερινός κολυμβητικός αγώνας «Θασοπούλα-Κεραμωτή», από το Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών και Θαλάσσιων Αθλημάτων «Η Θασοπούλα».
19:00 «Αστείες Ιστορίες», κουκλοθέατρο από την ομάδα «Τικ Νικ».
Η ώρα έναρξης των συναυλιών είναι 10 μ.μ. Εισιτήρια θα προπωλούνται στην Κεραμωτή (δημοτικό κάμπινγκ), στη Χρυσούπολη (καφέ “Avenue”), στην Καβάλα (δισκοπωλείο “Lobby”) και στην Ξάνθη (δισκοπωλείο “Studio Italos”). Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση του «Κ.Τ.» εάν θα υπάρχουν και φέτος εκδηλώσεις (πάρτι) μετά το τέλος των συναυλιών, ή πριν από αυτές, με διάφορα μουσικά σχήματα και djs, η Καίτη Συνοδινού-Περιβολάρη είπε: «Φέτος οι συναυλίες θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Από την εμπειρία που έχουμε έως τώρα, τις εκδηλώσεις πριν και μετά τις συναυλίες τις παρακολουθούσαν πολύ λίγοι. Επίσης, ενοχλούνταν και οι περίοικοι του κάμπινγκ, αφού πρόκειται για τουριστική περιοχή. Θέλαμε, ακόμα, να μειώσουμε και το κόστος της διοργάνωσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε να μην εντάξουμε στο φετινό πρόγραμμα τέτοιες εκδηλώσεις».

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker