ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ “Wood Water Wild Festival”, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο

19 Μαΐου, 2010

Ένα διήμερο μέσα στη φύση και στο μαγευτικό τοπίο του περιβαλλοντικού μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας, ετοίμασαν τα μέλη της ομάδας του φεστιβάλ “Wood Water Wild Festival”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου. Η αφορμή για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ήταν η ανάγκη για άμεση επαφή με τη φύση και η υιοθέτηση μιας πιο ανθρώπινης στάσης ζωής. Το “Wood Water Wild Festival” αποτελεί ένα φεστιβάλ-γιορτή αφιερωμένο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Θεμέλιο του φεστιβάλ είναι ο σεβασμός στον πλανήτη, στο πράσινο, στη διαφορετικότητα και σε κάθε μορφή ζωής. «Εμπνεόμαστε από την αγάπη μας γι’ αυτό τον υπέροχο πλανήτη, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για τα ζώα. Από τον ήλιο, τα σύννεφα, το νερό. Από τα ποτάμια, τα βουνά και τη θάλασσα. Από τις μουσικές, τις καθαρές ενέργειες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Θέτουμε ως προϋπόθεση το σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής και στη διαφορετικότητα και είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», λένε τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του φεστιβάλ.

Δυο ημέρες και τρεις σκηνές

Οι επισκέπτες, κάθε ηλικίας, μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες μέσα στο μοναδικό φυσικό τοπίο. Από το τρίαθλο (τοξοβολία, αναρρίχηση, flying fox) έως τις δραστηριότητες σωματικής και ψυχικής ισορροπίας (yoga και διαλογισμός), θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν σε όλα. Και για τη «χαλάρωση» μετά τις δοκιμασίες, dj’s και μουσικές μπάντες θα προσφέρουν διασκέδαση απόλυτα συμβατή με το φυσικό περιβάλλον. Οι βασικοί χώροι (stages) είναι τρεις: wood, water και wild stage. Κάθε ένας από αυτούς θα φιλοξενεί τις ανάλογες δραστηριότητες στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Παλιάς Καβάλας. Ποδηλατοδρομία, πεζοπορία και αγώνας δρόμου (mountain running), επίσης, αποτελούν κάποιες από τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Φυσιολατρία και φιλανθρωπία

Το Wood Water Wild Festival είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα». Τα 2 από τα 3 ευρώ του κάθε εισιτηρίου θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος. Οι διοργανωτές απηύθυναν πρόσκληση στα παιδιά του Ιδρύματος, να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Συνοπτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
Wild Stage 1 (Λατομείο)
11:00-19:00: Τοξοβολία-Αναρρίχηση-Flying
17:00-20:00: NEK: dj set (Reggae, Dancehall, Dubstep, Drum n Bass, Jungle)
17:00-19:00: Ωδη-πόροι (έντεχνο ελληνικό ροκ)
0:00-22:00: Xristo c baira: dj set (nufunk tunes, roots, swing, ska, jazz)
19:00-21:00: Tzoum (psychedelic soundscapes, pulsing rhythms, zourna jazz )
22:00-23:30: Cayetano: Sound System
21:00-23:00: The Burger Project (your favorite cover band)
23:30-until end: Cayetano: dj set (dub, jazz, funk, break-beat down-tempo, trip-hop, electronica)
Water Stage 2 (Καταρράκτης)
12:00-19:00: Yoga (hatha) έναρξη συνεδριών κάθε μία ώρα
Wood Stage 3 (Νερόμυλος)
11:00-20:00: Έκθεση βιβλίου
21:00-until end: Ρεμπέτικη βραδιά με τους «Γλεντοκόπους»
11:10-11:30 «Δασοπροστασία και εθελοντισμός»: Διάλεξη από τη Διασωστική ομάδα Καβάλας
12:00-12:20 «Νερό-λειψυδρία και τρόποι αντιμετώπισης της»: Διάλεξη από τον Ροταριανό Όμιλο «Νεάπολις» Καβάλας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 10:00-11:00: Πρωινό στο Νερόμυλο
Θα περιλαμβάνει χειροποίητες χωριάτικες πίτες από τις γυναίκες της Παλιάς Καβάλας, μεταξύ αυτών και της σπανακοτυρόπιτας, με εντόπιο κατσικίσιο τυρί και σπανάκι από τα περιβόλια του χωριού, ελληνικό καφέ και χυμούς.
Σάββατο και Κυριακή 10:00-14:00 και 16:00-20:30: Ξενάγηση στο Νερόμυλο
Η ξενάγηση θα γίνεται ανά ομάδες των 15 ατόμων. Θα υπάρχει ένας μυλωνάς, ο οποίος θα αλέθει κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και συγχρόνως ένα μέλος του Συλλόγου, θα εξηγεί το τρόπο λειτουργίας και θα δίνει πληροφορίες για τα μέρη του μηχανισμού, αλλά και την κατασκευή του μύλου. Στο τέλος θα δίνεται στα παιδιά ένα σακουλάκι με αλεύρι.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker