ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ 128 σπάνια σπιρτόκουτα και πακέτα από παλιά τσιγάρα προσέφερε ο συμπολίτης μας Απόστολος Παρμενίδης στο Μουσείο Καπνού

5 Φεβρουαρίου, 2010

Άλλη μία δωρεά από δημότη Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες προς το Δημοτικό Μουσείο Καπνού, αποδεικνύοντας το μεράκι αλλά και τη διάθεση των καβαλιωτών για τη διάσωση ενός πολύ σημαντικού τμήματος της ιστορίας του τόπου, που έχει να κάνει με τον καπνό.
Συγκεκριμένα ο Απόστολος Παρμενίδης προσέφερε ένα μέρος της συλλογής του, που αποτελείται από σπιρτόκουτα και σπάνια πακέτα από τσιγάρα, τα οποία μάζευε από τον καιρό που ήταν φοιτητής στην Ιταλία. Όπως δήλωσε ο ίδιος η επόμενη προσφορά προς το Μουσείο Καπνού θα είναι η δωρεά της συλλογής από ταμπακιέρες. Τα 128 αντικείμενα της δωρεάς του Απόστολου Παρμενίδη προέρχονται από πολλές χώρες του εξωτερικού και ήταν αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας των τελευταίων είκοσι ετών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου Καπνού, Γιάννης Βύζικας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συλλογής, αλλά όταν θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση του Μουσείου τότε θα προβλεφθεί χώρος για την τοποθέτηση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου μέρους της συλλογής του Απόστολου Παρμενίδη. Τέλος ο κ. Παρμενίδης έδωσε συγχαρητήρια στην προσπάθεια που κάνει το Μουσείο Καπνού και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βύζικας για τη διάσωση αντικειμένων που διατηρούν ζωντανή την ιστορία του καπνού στην Καβάλα.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker