Δημ. Συμβούλιο Καβάλας:Στρατόπεδα και διαφημιστικές πινακίδες στο επίκεντρο.

2 Φεβρουαρίου, 2010

Η αξιοποίηση του παλιού «Βράχου» με υψηλές προδιαγραφές, το θέμα του παραχωρημένου στρατοπέδου Ασημακόπουλου από το πρόγραμμα Fate καθώς και η η τοποθέτηση πινακίδων σε νόμιμα σημεία ήταν ζητήματα που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων. Στην αρχή ο Δήμαρχος κ.Σιμιτσής αναφέρθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαικών Περιφερειών που θα γίνει στην Καβάλα 22 και 23 Ιουνίου. Για το ζήτημα σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα υπάρξει ενημέρωση από τον Υπερνομάρχη κ Τάτση. Τα δύο πρώτα θέματα για την επαναψήφιση πιστώσεων προυπολογισμού του 2009 και την επιστροφή αχρεωστήτων εισπραχθέντος ποσού ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με τον κ. Πεταλωτή να δηλώνει αρνητικός, όπως και στα υπόλοιπα οκτώ θέματα.
Το τρίτο θέμα ήταν η λύση εκμίσθωσης του εστιατορίου Βράχος στην Καλαμίτσα και την εκ νέου εκμίσθωση του. Όλοι συμφώνησαν να νοικιαστεί το κτίριο σε κάποιον που θα δώσει μεγάλη προσοχή στην διαχείριση του και ότι φτιάξει να είναι σε αρμονία με την τουριστική περιοχή, το ξενοδοχείο Λούσυ και να έχει υψηλές προδιαγραφές. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών. Το εστιατόριο που θα λειτουργήσει εκ νέου επίσης είπε ο κ Κουνάκος θα μπορεί να διατίθεται και για εκδηλώσεις σε συλλόγους σε πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που δίνονται σήμερα από διάφορες αίθουσες άλλων ιδιωτών.
Στο ζήτημα για την εκμίσθωση δημοτικών χώρων για υπαίθριες διαφημίσεις ο κ Λιόγκας έφερε αντιρρήσεις λέγοντας πως η τοποθέτησή τους είναι παράνομη  σε δρόμους και κατοικημένες περιοχές.  Ο κ Σιμιτσής ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να ταυτίζονται τα εμπορικά συμφέροντα των διαφημιζομένων με αυτά του Δήμου και πως οι διαφημίσεις θα τοποθετούνται σε νόμιμους χώρους.

Ένα άλλα θέμα που εξετάστηκε ήταν η ανάδειξη αναδόχου για το έργο «παροχή υπηρεσιών συμβούλου για το πρόγραμμα Fate. Για το πρόγραμμα αυτό ο Δήμος θα πρέπει να προσλάβει ένα σύμβουλο που θα το διαχειριστεί. Στον Δήμο δεν θα κοστίσει τίποτα γιατί το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση.  Έγινε λόγος για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου που παραχωρούμενο στον Δήμο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και δραστηριότητας συλλόγων οι οποίοι θα μπορούν να παρουσιάζουν μικροεπιχειρηματικότητα με την λειτουργία κυλικείων και πώλησης ιδιόχειρων κατασκευών. Ο κ Λιόγκας με την γνωστή του θέση έφερε αντίρρηση γιατί πιστεύει πως τα στρατόπεδα θα πρέπει να γίνονται πάρκα και τίποτα άλλο.  Και αυτό το θέμα όπως και τα υπόλοιπα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker