Διήμερο σεμινάριο Brazilian jiu jitsu από τη σχολή Kavala Brazilian jiu jitsu academy

9 Νοεμβρίου, 2012

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η σχολή Kavala Brazilian jiu jitsu academy διοργανώνει σεμινάριο Brazilian jiu jitsu με προσκεκλημένο τον δάσκαλο Γκουγκούλα Νίκο, εκπρόσωπο της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Nova Uniao. Συγκεκριμένα ο δάσκαλος από την Θεσσαλονίκη (Μαύρη Ζώνη στο BJJ , 3 dan στο Shotokan Karate) θα δείξει τεχνικές Gi και No Gi (gi είναι η στολή που φορούν μαθητές των πολεμικών τεχνών όπως το aikido, Brazilian jiu jitsu, karate κλπ).

Η ΤΕΧΝΗ

Το Brazilian jiu jitsu είναι μια πολεμική τέχνη και μαχητικό άθλημα το οποίο βασίζεται στις ρίψεις και στις λαβές σε όρθια μάχη και κατά κύριο λόγο στην μάχη εδάφους, όπως καθηλώσεις, ακινητοποιήσεις, λαβές στα χέρια, πόδια, πνιγμούς και στραγγαλισμούς. Κατά την διεξαγωγή των μαθημάτων, οι μαθητές διδάσκονται πώς να καταβάλουν τον αντίπαλό τους με διάφορες τεχνικές καθώς και τις θέσεις όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν χτυπήματα. Κατά την διάρκεια του sparring στο μάθημα Brazilian Jiu-Jitsu, δεν επιτρέπονται χτυπήματα. Σκοπός του κάθε ασκούμενου είναι να προσπαθήσει να καταβάλει τον αντίπαλό του χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που ξέρει και έχει διδαχθεί, με σκοπό να τον ελέγξει και στην συνέχεια να τον κάνει να παραδοθεί.

Η ΣΧΟΛΗ

Η πρώτη επίσημη σχολή Brazilian jiu jitsu στην Καβάλα είναι πλέον γεγονός με τα μαθήματα να έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Δάσκαλος είναι ο Χρυσοβέργης Βασίλογλου (3 dan aikido), ο οποίος είναι ο δάσκαλος aikido του KEN SHIN KAN DOJO. Τα μαθήματα γίνονται στον ίδιο χώρο με το aikido (Βασιλείου 1 τηλ. επικοινωνίας 6978875536 2510 834363), χώρος στο οποίο θα γίνει και το σεμινάριο, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές από άλλα αθλήματα. Η έναρξη γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 με 21:00 μ.μ. και το πρωί της Κυριακής 11:00 με 13:30 μ.μ. θα ολοκληρωθεί.

 Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker