Διευκρινήσεις για τα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

28 Ιουνίου, 2010

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε διευκρινήσεις για την Εφαρμογή Υπουργικών Αποφάσεων για τα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έτσι επισημαίνει ότι η αναστολή εφαρμογής του ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης μετά από πλήρως αιτιολογημένη πρόταση του οικείου Σχολικού Συμβούλου εφ’ όσον έχει εκλείψει τουλάχιστον ένας από τους  λόγους – κριτήρια επιλογής των ως άνω σχολείων, που αναφέρονται στη με αριθμ. Φ.12/652/63838/Γ1/3-6-2010 Εγκύκλιο του Υπ. ΠΔΒΜΘ με Θέμα: «Διευκρινίσεις για τα 800 δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα» (Κεφ. «Επιμέρους Διευκρινίσεις», παρ. 1).

Συγκεκριμένα αναστολή εφαρμογής εκτός των αναφερομένων στην παραπάνω εγκύκλιο, μπορεί να γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτων περιστάσεων (φυσικές καταστροφές – βλάβες κτηρίων κ.λ.π.).
Σε κάθε περίπτωση την αποκλειστική ευθύνη για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων την έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, η δε σχετική πρόταση υποβάλλεται μόνο από τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο.
Είναι αυτονόητο ότι η εφαρμογή των  αποφάσεων και εγκυκλίων του Υπ. ΠΔΒΜΘ, είναι υποχρεωτική.

Πηγή:  www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker