Διευκρινίσεις – διόρθωση αίτησης αναπληρωτή σχολικού έτους 2009-2010

28 Ιουνίου, 2010

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε διευκρινίσεις ως προς την Η αριθμ. 73493/Δ2/23-06-2010 εγκύκλιο με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄)»

Οι διορθώσεις είναι:
Στο Έντυπο Α’ «Αίτηση-Δήλωση» της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου στο πεδίο «9. Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03)» το οποίο βρίσκεται στην υποενότητα «Α. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» διαγράφεται η φράση «σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.».

Ως εκ τούτου το εν λόγω πεδίο αναγράφεται πλέον στην αίτηση ως «9. Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03)».

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα πρόσληψης στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ02-Φιλολόγων και ΠΕ03-Μαθηματικών οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα των αντίστοιχων κλάδων.

Με την εγκύκλιο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2010-2011 θα καθοριστούν τα επιπρόσθετα προσόντα για διδασκαλία σε μαθητές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), για την πιστοποίηση των οποίων θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εν λόγω Δ/νση.

Αυτονόητο είναι ότι: α) διαγράφεται και από τη σελ. 14 της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου η φράση «σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» από την υποπερίπτωση “β3) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»”.
β) δεν απαιτείται η προσκόμιση των δικαιολογητικών με την παρούσα εγκύκλιο στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στην περίπτωση 7β του κεφαλαίου «ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».

Πηγή:  www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker