Δράμα:Ανοίγει τις πύλες της, η «Ονειρούπολη» την Τρίτη-Προγραμμα των εκδηλωσεων

3 Δεκεμβρίου, 2012

Για ένατη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος η χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη» της Δράμας, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, και θα υποδέχεται τους επισκέπτες της έως τις 5 Ιανουαρίου.

Η φετινή Ονειρούπολη θα φιλοξενήσει για ένα μήνα περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις, μεταφέροντας μας στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα και δημιουργώντας ένα φανταστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους.

Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός δράσεων και γιορτινών παραστάσεων εγγυάται στον επισκέπτη μία μοναδική στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα από το συναρπαστικό ταξίδι στην Χριστουγεννιάτικη πολιτεία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

Στις 12:00 το πρωί το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει την παραδοσιακή “Βαρβάρα” σε όλους τους επισκέπτες στον όμορφο χώρο της Ονειρούπολης.

Στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης, στη 13:00 οι ΜΟΥΣΙΚΟΜΙΚΡΟΥΛΗΔΕΣ, έρχονται να διασκεδάσουν τους μικρούς επισκέπτες με μουσικά παιχνίδια και πολύ πολύ κέφι.

Η θεατρική ομάδα DUENDE μυεί τα παιδιά στην μαγεία του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι. Στις 17:00 στον χώρο της Ονειρούπολης

Στις 19:00 θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Ονειρούπολης «Ζήσε το παραμύθι» σε στίχους Ολγας Βλαχοπούλου και μουσικής Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Η τελετή έναρξης στις 19:30 γεμάτη χορό και συναισθήματα!!! Και η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της σε όσους είναι έτοιμοι να ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Κεντρικός παρουσιαστής ο ηθοποιός Ορφέας Παπαδόπουλος.

Στις 20:00 οι «Xanthis Brass Band Project «στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.. και η μέρα κλείνει μουσικά..

5 Δεκεμβρίου

Στις 17:00 το απόγευμα το κουκλοθέατρο Λαμίας θα παρουσιάσει το έργο “Η ΧΙΟΝΑΤΗ” για όλους τους μικρούς μας φίλους στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης.

Στις 19:00 οι INFLUENTZA ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή σε ένα μοναδικό live.

6 Δεκεμβρίου

Στις 17:30 στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης, το εργαστήρι κουκλοθέατρου ΤΙΚ-ΝΙΚ παρουσιάζει το έργο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ». Ένα δυνατό μήνυμα στα παιδιά για να προστατεύουν το περιβάλλον!

Στην κεντρική σκηνή στις 19:30 οι Djs mr Mike & nico K δίνουν τον δικό τους ρυθμό στη νύχτα!!

Χρήστος Γεωργοπέτρης με τους starbeat στις 21:30 στην κεντρική σκηνή.

Στις 19:30 στο Δημοτικό Ωδείο διάλεξη – παρουσίαση «Συμβολισμοί και Κωδικοί στη Μουσική J.S. BACH» από την πιανίστα Γιάννα Λύκοβα.

7 Δεκεμβρίου

Στις 17:30 στην μικρή σκηνή τους Παρτιζάνους βοηθούν οι μικροί επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Στις 19:30 Ethnic με ηλεκτρική κιθάρα και Rock με βιολι.

Kazoo και καλά ξεμπερδέματα ….

ένα συγκρότημα από την Θεσ/νίκη με Ελληνικό ροκ, εναλλακτικό ροκ και έντεχνο, στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

8 Δεκεμβρίου

Στις 10:00 οι Παρτιζάνοι της Φυσικής, μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ παρουσιάζουν εντυπωσιακά πειράματα και μας καλούν να γνωρίσουμε τον κόσμο μέσα από την φυσική.

Στην κεντρική σκηνή στις 12:00, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ευχές και θετικές σκέψεις από την παιδική χορωδία του Μελωδείου για τα παιδιά όλης της γης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια :

Γιώργος Κυριαζής

Jasmina Perkic

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοκκινογείων παρουσιάζει το έργο «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης στις 17:30.

Η Τρίτη ηλικία γιορτάζει στην Ονειρούπολη. Τα ΚΑΠΗ του ΝΠΔ Δράμας συμμετέχουν στην Ονειρούπολη με τις ομάδες χορού, θεάτρου και χορωδίας.

Στην κεντρική σκηνή στις 18:00, ο μορφωτικός σύλλογος Αργυρούπολης Δράμας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», υποδέχεται τον ομώνυμο σύλλογο, την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής σε μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη από την Ελληνική παράδοση.

Στις 18:00 στο Αναγνωστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωριστής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για «γύρα» στα καζάνια του χωριού με δωρεάν τσίπουρο, κρασί και εδέσματα με την συνοδεία των «ΧΑΛΚΙΝΩΝ» της Χωριστής.

Στις 19:30 οι SESSIONS live στην κεντρική σκηνή.

9 Δεκεμβρίου

Στις 10:00 οι Παρτιζάνοι της Φυσικής, μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ παρουσιάζουν εντυπωσιακά πειράματα και μας καλούν να γνωρίσουμε τον κόσμο μέσα από την φυσική.

Στις 10:00 στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Χωριστή θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με δωρεάν κρασί, τσίπουρο και πλούσια εδέσματα.

Στο Δημοτικό Ωδείου στις 11:00 θα ξεκινήσει φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου.

Στις 11:30 ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης παρουσιάζει έθιμα, κάλαντα και χορούς από την Θράκη. Στον χώρο της Ονειρούπολης.

Στις 12:15 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ», ο Σύλλογος Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών Νευροκοπίου, ο Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικήσιανης «Ο ΑΡΑΠΗΣ» και η χορευτική ομάδα της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Νέας Ζίχνης, παρουσιάζουν έθιμα, χορούς και κάλαντα των Σερρών, Παγγαίου, κεντρικής Μακεδονίας και Μικράς Ασίας.

Στις 13:30 στον χώρο της Ονειρούπολης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ”, παρουσιάζει χορούς του Πόντου.

Στις 14:00 η φιλαρμονική Ξηροποτάμου θα μας διασκεδάσει στην κεντρική σκηνή.

Στο Δημοτικό Ωδείου στις 17:00 συνεχίζεται το φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου.

Η κ. Αννέτα Τόλιου συγγραφέας, μας παρουσιάζει το βιβλίο της «ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΟΗΘΟ ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ» στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης στις 17:30

Στις 18:30 οι Παρτιζάνοι της Φυσικής, μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ παρουσιάζουν εντυπωσιακά πειράματα και μας καλούν να γνωρίσουμε τον κόσμο μέσα από την φυσική στην μικρή σκηνή

Στις 19:00 θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Ονειρούπολης «Ζήσε το παραμύθι» σε στίχους Ολγας Βλαχοπούλου και μουσικής Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Στις 19:30 η κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης φιλοξενεί την μοναδική Έλενα Παπαρίζου, σε ένα live που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

10 Δεκεμβρίου

Στις 10:00 οι Παρτιζάνοι της Φυσικής, μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ παρουσιάζουν εντυπωσιακά πειράματα και μας καλούν να γνωρίσουμε τον κόσμο μέσα από την φυσική.

Το πρόγραμμα “ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ” χωράει ολόκληρη την Γερμανική γλώσσα και την Γερμανική κουλτούρα σε ένα αυτοκίνητο και φτάνει στην Ονειρούπολη στις 12:00.

Ο Τσαρούχας Ευάγγελος παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο” ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ” στις 18:30 στην κεντρική σκηνή.

Συναυλία μουσικής δωματίου από το μουσικό σύνολο «Trio Melos» που αποτελείται από τους Μαρία Καρατζά (σοπράνο), Άγγελο Φιλίππου (βιολοντσέλο) και Γιάννα Λύκοβα (πιάνο) σε έργα Beethoven, Chopin, Donizetti, Masne, Schubert, Puccini στις 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο.

Στην κεντρική σκηνή στις 19:30 οι OKEE-DOKEE

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker