Δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

19 Απριλίου, 2010

Tο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας διοργανώνουν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» το πρώτο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στη Νέα Καρβάλη, από 6 έως 9 Μαΐου 2010. Το Φεστιβάλ νέων τεχνολογιών σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών της επιδράσεων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή των πολιτών.
Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον Ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και φυσικά να γνωρίσουν νέα καλλιτεχνικά σχήματα.
Οι δράσεις του Φεστιβάλ θα κινηθούν σε τρείς βασικούς άξονες: α. Σχολείο-Μαθητές-Γονείς, β. Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις και γ. Πολιτισμός – Πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Βιομηχανία της Πληροφορίας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις κατηγορίες αυτές και η κρισιμότητα του εγχειρήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία να υλοποιηθεί.
Στην κατηγορία «Σχολείο-Μαθητές-Γονείς» οι άνθρωποι του Φεστιβάλ θα εργαστούν με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των Νομών Καβάλας και Δράμας, να συνεργαστούν με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις» θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαντικούς ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου. Φέτος, το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η καινοτομία και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα του τομέα της Μικροηλεκτρονικής και των Ενσωματωμένων Συστημάτων, όπου και θα παρουσιαστούν τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα από τον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο, οι σπουδαστές (από όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συνομιλήσουν με εκπροσώπους επιχειρήσεων, ενώ στις καλύτερες  τεχνολογικές εργασίες θα δοθούν τιμητικά έπαθλα.
Με την κατηγορία «Πολιτισμός – Πολιτική» θα ολοκληρωθεί η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθεια μας. Η πολιτική ζωή του τόπου μας καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της καινοτομίας. Θα αναπτυχθούν συζητήσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τον ρόλο της Πολιτείας και τους τρόπους για να οδηγηθούμε σε ένα καινοτόμο μελλοντικό ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τοπίο. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης σε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.i2fest.gr
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας.
Με εκτίμηση,
Καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης
Πρόεδρος Οργανωτικής
Επιτροπής

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker