Εγγραφές στο Μητρώο Αξιολογητών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

9 Ιουνίου, 2010

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας αποφάσισε τη συγκρότηση εξειδικευμένου Μητρώου Αξιολογητών για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στις Δράσεις του ΕΣΠΑ που υλοποιούνται από τη ΔΒΧΠ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Πτυχίο Μηχανικού ή Θετικών Επιστημών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελληνικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι.) ή ισότιμο τίτλο Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής του Εξωτερικού νόμιμα αναγνωρισμένου από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο.

– Εμπειρία αξιολόγησης. Ειδικότερα, απαιτείται τεκμηριωμένη εμπειρία σε αξιολογήσεις επιχορηγούμενων επενδύσεων και κατά προτίμηση σε επενδύσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση αποβλήτων ή/και την υλοποίηση έργων υποδομών.

– Ικανότητα Χειρισμού Η/Υ, δεδομένου ότι οι αξιολογήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Έργο των αξιολογητών που θα ενταχθούν στο Μητρώο είναι η αξιολόγηση/ βαθμολόγηση των προτάσεων που θα τους ανατεθούν, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης των Οδηγών των Δράσεων του ΕΣΠΑ και τις Οδηγίες της ΓΓΒ. Η αξιολόγηση θα διενεργείται ηλεκτρονικά από τον αξιολογητή και θα καταχωρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Η διανομή προτάσεων προς αξιολόγηση θα γίνεται με επιτόπια κλήρωση και αυτόματη χρέωση έργου ανά αξιολογητή. Η κλήρωση θα διεξάγεται αφού οι αξιολογητές εισέλθουν στην αίθουσα και θα επαναλαμβάνεται σε κάθε χρέωση νέας πρότασης.

Για την υποβολή υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν:
α) Αίτηση
β) Βιογραφικό Σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής τους δράσης, καθώς και συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των απαιτούμενων και επιθυμητών τους προσόντων.
γ) Δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία ο υποψήφιος θα πρέπει να δηλώνει υπεύθυνα ότι
– Τα στοιχεία του Βιογραφικού είναι αληθή.
– Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κακούργημα.
– Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κάποιο από τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδορκίας και δωροδοκίας.
– Δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή του, όπως για απιστία περί την υπηρεσία και για παράβαση καθήκοντος.

Εφόσον επιλεχθεί ως αξιολογητής, δεν θα έχει καμία σχέση εργασίας ή οποιαδήποτε συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα αυτών που θα υποβάλουν προτάσεις. Επίσης, δεν θα συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στην σύνταξη των προτάσεων που θα υποβληθούν. Σε περίπτωση που θα επιλεγεί, θα κληθεί να υπογράψει δήλωση εμπιστευτικότητας, ανεξαρτησίας και μη σύγκρουσης της ιδιότητας του ως αξιολογητής με τυχόν συμφέροντα των επιχειρήσεων, τις προτάσεις των οποίων ενδέχεται να κληθεί να αξιολογήσει. Επιπλέον, φέρει αποκλειστικά την ευθύνη τήρησης της δήλωσης που υπογράφει και υποχρεούται να αρνηθεί να αξιολογήσει πρόταση που θα του κληρωθεί, εφόσον διαπιστώσει ότι αντίκειται στη δήλωση που υπογράφει. Για όλες τις υποψηφιότητες θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται πρώτα ηλεκτρονικά (MpouziR@ypan.gr) έως και την Παρασκευή 18-06-2010 και μέχρι την 14.30 ώρα. Οι φάκελοι υποψηφιότητας (αίτηση – εκτύπωση ηλεκτρονικής υποβολής και δικαιολογητικά) θα πρέπει να υποβληθούν εντός της ίδιας προθεσμίας μέσω γενικού πρωτοκόλλου (08.00 – 14.30) ή να αποσταλούν με συστημένη επιστολή ή courier στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Μεσογείων 119, Αθήνα 10192, με ειδική ένδειξη στο φάκελο «Για το Μητρώο Αξιολογητών ράσεων του ΕΣΠΑ». Ως αποδεικτικό στοιχείο της παραλαβής του Εντύπου Φακέλου δικαιολογητικών, θα θεωρείται ο αριθμός πρωτοκόλλου που θα λαμβάνει κάθε Φάκελος, κατά την παραλαβή του από τη ΓΓΒ. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής απαιτείται να είναι ευδιάκριτη η σφραγίδα της συστημένης επιστολής η οποία αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΓΓΒ, Μεσογείων 119, Αθήνα 10192, στα τηλέφωνα 210 6969685/210 6969680και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kaisara@ypan.gr και MpouziR@ypan.gr. Υποψήφιοι που τυχόν είναι μέλη άλλων μητρώων αξιολογητών που έχουν συσταθεί στο παρελθόν στη ΓΓΒ θα πρέπει, εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση υποψηφιότητας για την ένταξή τους στα δημιουργούμενα με την παρούσα προκήρυξη μητρώα.

Πηγή:    www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker