ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Μεγάλη κοσμοσυρροή στο Εμπορικό Κέντρο για τα «Πορτραίτα» των μελών του Φ.Ο.Κ.

11 Δεκεμβρίου, 2012

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής περιλαμβάνει περίπου πενήντα φωτογραφίες τραβηγμένες από δέκα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου

Πενήντα πορτραίτα, φωτογραφίες τραβηγμένες από τους Σωτήρη Γιαννάκη, Τάσο Ζωίδη, Όλγα Κωνσταντινίδου, Νικόλ Κονόρτου, Μάκη Μακρή, Άλκη Μίσχο, Σταύρο Σταυράκη, Άννα Τζελέπη, Χρόνη Τσεκουράκη και Βαγγέλη Φέρελη, αποτέλεσαν ισχυρό πόλο έλξης για πολλούς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Ο 2ος όροφος του Εμπορικού Κέντρου, γέμισε από επισκέπτες (μεταξύ άλλων στην έκθεση βρέθηκε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης) που επιβεβαίωσαν την καθιέρωση του ομίλου, στα τοπικά καλλιτεχνικά πράγματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Άνθρωποι καθημερινοί, πρόσωπα της πόλης, μα πάνω απ’ όλα της διπλανής πόρτας, αποτέλεσαν το πρωτογενές υλικό για τους φωτογραφικούς φακούς των μελών του Φ.Ο.Κ. που έδωσαν σε αυτά με τη ματιά τους, μια διαφορετική, πολλές φορές, απρόσμενη διάσταση. Δίνοντας συνέχεια στην περσινή ομαδική έκθεση του ομίλου με τίτλο «Άνθρωποι και σκιές», οι διοργανωτές συνεχίζουν στη λογική της ενιαίας θεματολογίας, με τουλάχιστον δέκα διαφορετικές προσεγγίσεις, πάνω στο ίδιο θέμα, το φωτογραφικό πορτραίτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα ως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, την έκθεση θα επισκέπτονται τα πρωινά μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, όχι μόνον για να δουν τα εκθέματα, αλλά και για να φωτογραφίσουν και οι ίδιοι δοκιμάζοντας ίσως για πρώτη φορά την δημιουργία ενός πορτραίτου. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα εκτυπωθεί από τον Φωτογραφικό Όμιλο και θα αποτελέσει την βάση της εκδήλωσης – μαθητικής φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Μικροί φωτογράφοι στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα», η οποία εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας με τίτλο «Χριστούγεννα στην Καβάλα 2012» και θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας.

Η έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, είναι ανοικτή καθημερινά, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker