Εγκύκλιος για εθελοντικές μετατάξεις από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε Δήμους

21 Ιουνίου, 2010

Εγκύκλιο για εθελοντικές μετατάξεις προσωπικού Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε Δήμους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 257 παρ.1 του ν.3852/2010, απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Δικαίωμα μετάταξης έχουν:

α. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους για το σύνολο  συγκεκριμένου τομέα.

β. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται μεμονωμένα  στους δήμους και εφόσον οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες ασκούνται από τον υπάλληλο.

γ. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των αποκεντρωμένων υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων, των οποίων αρμοδιότητες απονέμονται στους δήμους, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 1α του ν 3852/2010, ανάλογα αν πρόκειται για την περίπτωση α΄ ή για την περίπτωση β΄.

δ.  Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των υπηρεσιών των προηγουμένων περιπτώσεων, το οποίο είναι αποσπασμένο βάσει κοινών ή ειδικών διατάξεων σε άλλες υπηρεσίες, ακόμη και του εξωτερικού, εφόσον όμως υπάγεται οργανικά στην κρίσιμη υπηρεσία και επιπλέον δεν εμπίπτει στην περίπτωση β΄.

ε.  Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των υπηρεσιών των προηγουμένων περιπτώσεων το οποίο τελεί σε πάσης φύσεως άδειες (π.χ. άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης, αναρρωτική, άνευ αποδοχών, ανατροφής τέκνου κ.λπ.), εφόσον όμως υπάγεται οργανικά στην κρίσιμη υπηρεσία και επιπλέον δεν εμπίπτει στην περίπτωση β΄.

Οι διατάξεις του άρθρου 257 παρ. 1 του ν.3852/2010 δεν αφορούν σε υπαλλήλους που:

– διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.
– ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Η μετάταξη γίνεται:

α. Στο δήμο  της έδρας του Νομού.

β. Στο δήμο εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η καταργούμενη αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 95 παρ.5 του ν.3852/2010 (προσωπικό περίπτωσης γ ενότητας 1).
Η περίπτωση αυτή περιλαμβάνει κυρίως αποκεντρωμένες νομαρχιακές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια του νομού Αττικής, το προσωπικό των οποίων θα μεταταγεί στους δήμους , στους οποίους εδρεύουν οι υπηρεσίες αυτές. Περιλαμβάνει επίσης και αποκεντρωμένες νομαρχιακές υπηρεσίες που εδρεύουν σε άλλους δήμους, πλην της πρωτεύουσας νομού, στους λοιπούς νομούς της χώρας.   Διευκρινίζεται δηλαδή ότι όσοι υπάλληλοι υπηρετούν σε αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία της οποίας οι αρμοδιότητες από 1/1/2011 απονέμονται, εν όλω ή εν μέρει στους δήμους, μετατάσσονται στον αντίστοιχο δήμο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται η αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία στην οποία σήμερα υπηρετούν.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται με αίτησή τους προς το Νομάρχη, έως 8-7-2010, να ζητήσουν τη μετάταξή τους στο δήμο (επισυνάπτεται υπόδειγμα αίτησης). Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη προθεσμία είναι αποκλειστική, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προώθηση αιτημάτων που θα κατατεθούν μετά την πάροδό της.

Κατεβάστε την εγκύκλιο και το υπόδειγμα αίτησης για τις εθελοντικές μετατάξεις

Πηγή:   www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker