Ειδήσεις Έκθεση ιστορικών – συλλεκτικών μοτοσυκλετών: «Old School Motorcycle Show Kavala 2010»

26 Αυγούστου, 2010

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πόλη της Καβάλας, στις 28 και 29 Αυγούστου μία έκθεση συλλεκτικών μοτοσυκλετών!
oldmoto-large.jpg
Μερικά πράγματα στη ζωή είναι πολύ προσωπικά και εκφράζουν απόλυτα το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου αλλά και τη φιλοσοφία του για τη ζωή. Πέρα από κάθε αμφιβολία ένα από αυτά τα πράγματα είναι η μοτοσυκλέτα. Το όνειρο κάθε πιτσιρικά να αγοράσει την πρώτη του μηχανή, να την επισκευάζει έχει μείνει σίγουρα χαραγμένο στη μνήμη όλων των μοτοσυκλετιστών, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν κρατήσει σε μία αποθήκη την παλιά τους μοτοσυκλέτα. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες εκθέσεις αφορούν παλιά αυτοκίνητα. Αυτό όμως φαίνεται ότι αρχίζει να αλλάζει καθώς στις 28 και στις 29 Αυγούστου στην παραλία της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση με μοτοσυκλέτες που ξεπερνούν την ηλικία των 50 ετών. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Old School Motorcycle Show Kavala 2010» και οι φίλοι των δικύκλων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις συλλεκτικής και ιστορικής αξίας μοτοσυκλέτες τους.

Έχοντας αμέριστη αγάπη λοιπόν προς τη μοτοσυκλέτα πολλοί φίλοι και λάτρεις αυτής, κατάφεραν να διατηρήσουν ή ακόμη και να ανακατασκευάσουν με κόπο και μεράκι κάποιες παλιού τύπου μηχανές. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μοτοσυκλέτες οι οποίες στους γηραιότερους κάτι θα θυμίσουν και θα αναπολήσουν, ενώ οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να τις γνωρίσουν από κοντά.

Ένας εκ των διοργανωτών της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο Βασίλης Τσιμπίδης, μιλώντας στον «Κ.Τ.» εξέφρασε τη χαρά να εκπροσωπεί φίλους της παλιάς μοτοσυκλέτας, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Καβάλα μία ανάλογη έκθεση. «Δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στην πόλη της Καβάλας μία κλασική έκθεση μοτοσυκλέτας», δήλωσε. Μιλώντας περισσότερο για τις εκδηλώσεις, όπως το «Old School Motorcycle Show Kavala 2010», ο Βασίλης Τσιμπίδης υποστήριξε ότι γνωρίζουν όλο και περισσότερο μεγαλύτερη επιτυχία καθώς δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί τους. «Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του συλλεκτικού ενδιαφέροντος όπως και τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας σε τέτοιου είδους εκθέσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων καθώς το μηχανοκίνητο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή μας ζωή.
Φυσικά όλοι έχουμε ακούσει η ακόμη δει συλλογές μοτοσυκλετών που κέρδισαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε επίσης και τα ετήσια Rally τα οποία διοργανώνονται σε πολλές χώρες από φίλους της μοτοσυκλέτας τα οποία γνωρίζουν τεράστια επιτυχία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η συναισθηματική αξία της μοτοσυκλέτας για τον ιδιοκτήτη της είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του αυτοκινήτου. «Είναι γεγονός πως όταν κάποιος επισκέπτεται ένα μαγαζί για να αγοράσει μία μοτοσυκλέτα παίρνει αυτή που τον εκφράζει και του αρέσει περισσότερο. Η μοτοσυκλέτα είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Θα μπορούσα να πω μάλιστα πως όταν στη μοτοσυκλέτα υπάρχει και δεύτερο άτομο τότε το όχημα παύει να είναι μοτοσυκλέτα», δήλωσε ο Βασίλης Τσιμπίδης.
Πρόγραμμα εκδήλωσης Old School Motorbikes Kavala 2010

Η εκδήλωση ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στον χώρο της έκθεσης Old School Motorcycle Show Kavala 2010 και να δούνε από κοντά τις μοτοσυκλέτες. Εκτός του ταξιδιού στο χρόνο με τις μοτοσυκλέτες θα είναι επίσης διαθέσιμο και ένα γευστικό ταξίδι, προσφορά του catering Καραμανώλης. Το χώρο θα ομορφύνει μουσικά ο κ. Μπάμπης με τα Gadget του. Η έκθεση θα κλείσει στις.. όσο πάει. Το βράδυ φυσικά θα υπάρξει φύλαξη από Security. Την Κυριακή και μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι μοτοσυκλέτες θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες. Έπειτα θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί για βόλτα στην πόλη και μετά παραλιακά με κατεύθυνση τη Νέα Πέραμο. Εκεί θα γίνει στάση για καφέ. Τέλος, επιστροφή στην Καβάλα και κλείσιμο στις αποθήκες και στην δροσιά μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Ο.Λ.Κ. Α.Ε., ενώ οι χορηγοί της έκθεσης συμπληρώνονται από τις Μοτολέσχες Καβάλας και Νέας Περάμου, τα ραδιόφωνα Ακρόαμα και Στόχος FM, καθώς επίσης και το περιοδικό Polite.gr. Ο Βασίλης Τσιμπίδης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, τονίζοντας ότι η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ότι οι χορηγοί συνέδραμαν μόνο με την παροχή του απαραίτητου υλικού.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker