Εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στη Δημοτική Καπναποθήκη

9 Οκτωβρίου, 2012

Πολύτιμα αντικείμενα από τη συλλογή του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας θα φιλοξενούνται προσωρινά στον ισόγειο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης της πόλης, έως ότου ο επίσημος χώρος του μουσείου είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει, μέσα από τα εκθέματα του, την ιστορία ενός τόπου που άκμασε και αναπτύχθηκε και χάρη στη θάλασσα.

 Από τον 7ο αιώνα π.Χ., τότε που οι Θάσιοι έφτασαν στο αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης (σημερινή Καβάλα), μέχρι τις ημέρες μας, που το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» αξιοποιείται για την έλευση όλο και περισσότερων τουριστών και για τη χρήση του ως αλιευτικό καταφύγιο, η θάλασσα προσφέρει ευημερία και ομορφιά στην πόλη της Καβάλας.

 Την άδεια για την προσωρινή φιλοξενία των εκθεμάτων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στην Καπναποθήκη της «πλατείας Καπνεργάτη» έδωσε ο Δήμος Καβάλας στους ιδρυτές του μουσείου. Το κτήριο που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος στην περιοχή όπου βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του παραδοσιακού Ναυπηγείου της πόλης, θα αποτελέσει, στο μέλλον, το μόνιμο χώρο λειτουργίας του Μουσείου.

Πηγή:www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker