ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ “ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ” ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

5 Ιανουαρίου, 2011

Συναυλία και σεμινάριο από τους Ron Pertides και Λάκη Τζήμκα

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου άλλη μία εξαιρετική πρωτοβουλία προστίθεται στο ενεργητικό της πολιτιστικής κίνησης στην πόλη. Η συναυλία των Ron Pertides και Λάκη Τζήμκα με τη Δήμητρα Καλογεροπούλου (φωνή) στο καφέ μπαρ “Μετά τις δέκα” αναμένεται με μεγάλη αγωνία από τους φαν της τζάζ. Όσο για το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αυτό επιβεβαιώνεται από τα σεμινάρια που θα παραδώσουν οι δύο καλλιτέχνες, κιθάρας και κοντραμπάσου αντιστοίχως (ο Ron Pertides 15.00 – 17.00 και ο Λάκης Τζήμκας 17.30 – 19.00, την ίδια ημέρα με τη συναυλία).

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Ron Petrides είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του New School University Jazz and Contemporary Music. Έχει διδάξει επίσης στο New York University και στο Columbia University. Έχει διδακτορικό με έρευνα πάνω στη μουσική στο τέλος του 20ου αιώνα και ιδιαίτερα στη μουσική του αμερικανού συνθέτη Stephen Albert. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχει καθιερωθεί στη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, παίζοντας με μουσικούς όπως οι Walter Bishop Jr., Dizzy Gillespie, Ron McClure, Billi Hart, Duffy Jackson, Bob Mover κ.α. Γιος έλλημα μουσικού της ελληνικής μουσικής, Ted Petrides, ο Ron είχε την ευκαιρία από μικρή ηλικία, να έρθει σε επαφή με μουσικές και χορούς της Μεσογείου. Στα 15 του έπαιξε μπουζούκι στο Athens National Radio. Στα 16 του έκανε τη στροφή στη κιθάρα. Πολύ σύντομα ξεκίνησε την καριέρα του σε ορχήστρες στο Las Vegas, συνοδεύοντας σπουδαίους τραγουδιστές της jazz όπως Tony Benett, Vic Damone, Lena Horne κ.α. Ο Ron έχει παίξει και παραδώσει σεμινάρια, σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. και στην Ευρώπη. Έχει ηχογραφήσει για την Music World Productions.

Ο Λάκης Τζήμκας γεννήθηκς στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης και στο American Institute of Music στη Βιέννη. Ακόμη, έχει σπουδάσει jazz κοντραμπάσο στο Πανεπιστήμιο του Graz (Magister Art) και κλασικό κοντραμπάσο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι: Sheila Jordan, Adam Nussbaum, Airto Moreira, Richie Morales, Chco Freeman, Rick Margitza, Ed Neumeister, Jeff Boudreaux, Mordy Ferber, Σάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Βασιλάκης, Κώστας Κουβίδης κ.α. Έχει παίξει σε jazz days (Πολωνία), San Luis Potosi jazz festival (Μεξικό) Plovdiv jazz festival (Βουλγαρία) και διάφορα άλλα στην Ελλάδα και Ευρώπη ενώ έχει διδάξει στο τζάζ τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε ωδεία στην Ελλάδα στο μουσικό γυμνάσιο – λύκειο Πυλαίας Θεσσαλονίκης 2003-2005 και από το 2000 διδάσκει στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, ηλεκτρικό μπάσο, τζαζ κοντραμπάσο, μουσικά σύνολα, θεωρητικά και τζαζ αρμονία και από το 2008 και κλασικό κοντραμπάσο. Διδάσκει κοντραμπάσο από το 2009, στο μουσικό γυμνάσιο – λύκειο Σερρών.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker