Επίτιμοι δημότες Καβάλας οι πρόεδροι των Special Olympics

3 Ιουνίου, 2010

Επίτιμοι δημότες Καβάλας ανακηρύσσονται την Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί στον δημοτικό κήπο της πόλης, ο πρόεδρος των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Timothy Shriver Kennedy και η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ιωάννα Δεσποτόπουλου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά δημοτικών σχολείων της Καβάλας αλλά και άτομα από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης με Αναπηρία του Δήμου. Η Καβάλα συμμετέχει ενεργά στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics στην Αθήνα 2011 καθώς αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων», φιλοξενώντας 250 αθλητές για τέσσερεις μέρες στην Καβάλα λίγο πριν από την έναρξη των παγκόσμιων αγώνων.
Τα βιογραφικά των δύο επίσημων προσώπων που ο Δήμος Καβάλας θα τιμήσει.Ο Timothy Shriver Kennedy γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1959 και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics. Γιος της Eunice Kennedy Shriver (αδελφή του δολοφονηθέντα προέδρου) που δημιούργησε το παγκόσμιο κίνημα Special Olympics το 1962. Ο Timothy Shriver Kennedy ζει στο Τσέβι Τσέις του Μέριλαντ, με τη σύζυγό του, Λίντα Πότερ και τα πέντε παιδιά τους.

Η Ιωάννα Δεσποτοπούλου που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στα παιδιά με διανοητικά προβλήματα ασχολείται πάνω από είκοσι με το ζήτημα πού απασχολεί 170.000 οικογένειες στον τόπο μας. Με τη δυναμική της παρουσία κατόρθωσε η Ελλάδα να κερδίσει την διοργάνωση των Special Olympics του 2011. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Παρισιού. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας των Special Olympics και γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker