Επιδότηση ενοικίου αργότερα

28 Μαΐου, 2010

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου θα υλοποιηθεί φέτος με καθυστέρηση, καθώς ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που το υλοποιεί διαπιστώνει υπέργοκη αύξηση των δαπανών.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέρει: ” Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, χωρίς την προηγούμενη διερεύνηση των επιπτώσεων που θα επέφεραν στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, οδήγησαν σε υπέρογκη αύξηση των απαιτούμενων για την κάλυψη του προγράμματος ποσών, με αποτέλεσμα ο Ο.Ε.Κ. να αναγκαστεί να καταναλώνει πόρους από το αποθεματικό του, για να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες. Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς τους δικαιούχους, με μια χρονική υστέρηση.

Το πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου σε κατηγορίες δικαιούχων του ΟΕΚ, αποτελεί μια από τις παροχές στεγαστικής συνδρομής του Οργανισμού. Υλοποιείται από το 1989, με σκοπό την οικονομική ανακούφιση των δικαιούχων του με χαμηλά εισοδήματα, που δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγαση.

www.proslipsis.gr

eXTReMe Tracker