Επιστημονικό συμπόσιο για το Σύνδρομο DOWN από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

19 Απριλίου, 2010

imgp0014-large.JPG

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο DOWN “Ηλιαχτίδα”, διοργάνωσαν χθες  18/04/2010 επιστημονικό συμπόσιο με θέμα : Αυτόνομη διαβίωση, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνικοποίηση ατόμων με σύνδρομο DOWN.

Η ημερίδα έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Πολιτισμός», Μια περιοδεία για το Σύνδρομο DOWN. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 10 Δήμοι από όλοι την Ελλάδα, μέσα στους οποίους και ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Την ημερίδα, που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, παρακολούθησαν όλοι οι φορείς ειδικής αγωγής του Ν. Καβάλας, καθώς και πλήθος ειδικών επιστημόνων, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων παιδιών με σύνδρομο DOWN. Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν στρογγυλά τραπέζια με θεματολογίες όπως η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με σύνδρομο DOWN στην ελληνική κοινωνία, η επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση των ατόμων αυτών σε προστατευόμενα πλαίσια ειδικών εργαστηρίων και η σεξουαλική ζωή των ατόμων με σύνδρομο DOWN.

eXTReMe Tracker