Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας “ποδήλατο”

23 Σεπτεμβρίου, 2010

Πάνω από 115 Καβαλιώτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας, ο οποίος θέλοντας να τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, διοργάνωσε χθες το απόγευμα μια ποδηλατοπορεία σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Κύκλοτρον».
podilato-large.jpg
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: «Πάρτε τα ποδήλατά σας, φορέστε τα κράνη σας κι ελάτε μαζί μας στην Ποδηλατοπορεία». Η εκκίνηση της ποδηλατοπορείας πραγματοποιήθηκε από την παραλία της Καβάλας (χώρο ΝΟΚ), κατευθύνθηκε στην: πλατεία Ελευθερίας, Ομονοίας, Δαγκλή, Ερυθρού Σταυρού, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Τενέδου και τερματίστηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας. Μετά το τέλος της ποδηλατοπορείας έγινε ολιγόλεπτη ενημέρωση από προπονητή για τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη ως μεταφορικό μέσο. Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν ποδήλατα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Στην ποδηλατοπορεία συμμετείχε και ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, τόνισε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των Καβαλιωτών, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών. «Πρέπει να “βάλουμε” περισσότερο στη ζωή μας το ποδήλατο, την κίνηση και την υγιεινή ζωή. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι Καβαλιώτες όλων των ηλικιών», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Γραμματέας του Δήμου Καβάλας, Νίκος Καραπιπερίδης.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker