Η ετήσια συναυλία καθηγητών του Ωδείου «Νεάπολις»

13 Απριλίου, 2010

Το ωδείο «Νεάπολις» θα πραγματοποιήσει την ετήσια συναυλία των καθηγητών του την προσεχή Κυριακή, 18 Απριλίου 2010, και ώρα 7.00 μ.μ στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα παρουσιαστούν έργα και από τα τρία τμήματα σπουδών του ωδείου: το κλασικό, το παραδοσιακό και το μοντέρνο.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου, κ. Κων/νο Χίζαρη, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, ώστε να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα ποιοτικό και πολυποίκιλο, που να ικανοποιήσει τον απαιτητικό αλλά και το μέσο ακροατή. Έτσι, παραδείγματος χάριν, στο κλασικό τμήμα θα υπάρχουν παρουσιάσεις έργων από συνθέτες όπως Ντεμπυσσύ, Μπιζέ, Μιγιώ, Μότσαρτ αλλά και πιο «σύγχρονους» όπως Σ. Τζόπλιν και Ν. Ρότα. Ανάλογες παρουσίες θα διανθίσουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα από το παραδοσιακό τμήμα αλλά και το μοντέρνο, το οποίο θα παρουσιάσει γνωστές επιτυχίες τόσο από τη ροκ όσο και από τη ποπ σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχει και η παιδική χορωδία του ωδείου, η οποία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Χρ. Λουκίδου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων την «Όμορφη πόλη» του Μ. Θεοδωράκη αλλά και την «Μπαλάντα του Ούρι» του Μ. Χατζιδάκη. Επιπρόσθετα, το ροκ εργαστήρι, θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο ωδείο «Νεάπολις», το οποίο αποτελείται από σπουδαστές που μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη ροκ μουσική, θα παρουσιάσει γνωστές επιτυχίες από το χώρο αυτό, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Π. Καραθανάση. Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, ένα σύνολο από επιλεγμένους καθηγητές του ωδείου, με ταυτόχρονη συνοδεία Η/Υ, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο “Keep Walking” του διεθνώς βραβευμένου συνθέτη Κ.Χίζαρη, το οποίο γράφτηκε ειδικά για την περίσταση αυτή.

Η διευθύντρια του ωδείου Κα Ελένη Πατσιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό σας καλούν να απολαύσετε ένα άκρως ενδιαφέρον και ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker