Η ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ Η «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε

11 Δεκεμβρίου, 2012

Η ενσάρκωση της κορυφαίας λαϊκής στιχουργού στο θεατρικό σανίδι, είναι ένα ταξίδι που θα σας κάνει να γελάσετε και να κλάψετε σε απόσταση λίγων λεπτών και να γίνετε μέρος του κοντράστ της πορείας μιας γυναίκας που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι

Κάντε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σας και… μη χάσετε αυτή την παράσταση και μαζί τη Νένα Μεντή στον – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – κορυφαίο ρόλο της καριέρας της! Έχετε την ευκαιρία, αφού ο βιογραφικός θεατρικός μονόλογος «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» έπειτα από την πρώτη παράταση που πήρε, της δόθηκε και μια δεύτερη, οπότε θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» μέχρι και αύριο..!

Η ενσάρκωση της κορυφαίας λαϊκής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στο θεατρικό σανίδι, είναι ένα ταξίδι που θα σας κάνει να γελάσετε και να κλάψετε σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών και να γίνετε μέρος του κοντράστ της πορείας μιας γυναίκας που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι! Από την προσφυγιά και τον ξεριζωμό από την αξέχαστη πατρίδα, την Μικρά Ασία, ως τα δύσκολα χρόνια της χρόνια της φτώχειας και της προσαρμογής στη νέα πατρίδα κι από την ενασχόληση με το θέατρο και τη στιχουργική ως τις γνωριμίες με τους μεγάλους της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τη μανία με την χαρτοπαιξία και μια οικογενειακή ζωή που συνδύασε πίκρες και γλύκες, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, έγραψε με τον βίο της ένα σενάριο που μάλλον και ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος του Χόλυγουντ, θα αδυνατούσε να δημιουργήσει! Ένας βίος γεμάτος πόνο, που αποτέλεσε ωστόσο το υλικό για την ίδια ώστε για να γράψει μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά λαϊκά τραγούδια όπως «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Ηλιοβασιλέματα», «Περασμένες μου αγάπες», «Δυο πόρτες έχει η ζωή», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Τα καβουράκια», αλλά και πολλά – πολλά άλλα τα οποία ακούστηκαν, αποσπασματικά βέβαια, στη διάρκεια της παράστασης που σκηνοθετεί με τρόπο που φανερώνει σεβασμό και αγάπη ο Πέτρος Ζούλιας (που έγραψε και τα κείμενα, έχοντας ως βάση το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία»).

Χαρακτηριστικοί ήταν οι ψίθυροι στο ασφυκτικά γεμάτο προχθές θέατρο «Βαλάκου»: «Κι αυτό δικό της είναι;», «μα κι αυτό, αυτή το έγραψε;», «δεν το ‘ξερα πως κι αυτό δικό της ήταν»…

Φορέας των εμπειριών μιας γυναίκας που είχε ιστορίες να διηγηθεί ακόμα και για τους Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, Μαρίκα Κοτοπούλη, Μαρίκα Νίνου, Ρένα Βλαχοπούλου και πολλούς ακόμη, η Νένα Μεντή, που για τις απαιτήσεις του ρόλου της, έγινε παιδί και γέρασε μέσα σε πάνω – κάτω, 90 λεπτά, στο πλαίσιο μιας μεταμόρφωσης που φανερώνει την μεγάλη τέχνη της ηθοποιού! Σπουδαία, σπουδαία Νένα Μεντή!!!

Την πλαισίωσαν ως συντελεστές της παράστασης οι Αναστασία Αρσένη (σκηνικά και κοστούμια), Ανδρέας Μπέλης (φωτισμοί), Ελεάνα Βραχάλη (επιλογή τραγουδιών), Γιάννης Χριστοδουλόπουλος (μουσική επένδυση) και Γιώργος Καβαλλιεράκης (φωτογραφίες).

Όπως γράψαμε παραπάνω έχετε την ευκαιρία τόσο σήμερα, όσο και αύριο να παρακολουθήσετε αυτή την ξεχωριστή παράσταση, μέσω των δυο διαδοχικών παρατάσεων που πήρε για να ικανοποιηθεί η επιθυμία των Καβαλιωτών! Η τιμή του εισιτηρίου είναι 16 ευρώ, ενώ διατίθενται και φοιτητικά, μαθητικά και ανέργων κόστους 13 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας (οδός Φιλίππου 4, τηλ. 2510 220876 και 2510 220877).

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως είναι μια παράσταση αφιερωμένη στην απλότητα, αφού απλός άνθρωπος υπήρξε και η ηρωίδα της. Ο Πέτρος Ζούλιας, υπήρξε τυχερός που είχε ως θέμα μια φυσιογνωμία όπως η Παπαγιαννοπούλου… Αυτό γιατί δεν νομίζουμε πως έπειτα από τριάντα χρόνια ο αντίστοιχος Ζούλιας, θα έχει τη δυνατότητα να βρει μια Παπαγιαννοπούλου του 21ου αιώνα, για να κάνει την ζωή της παράσταση…

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker