Θυγατρική της ANIMUS κοντά στα Λουτρά Ελευθερών

11 Απριλίου, 2012

Συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η γνωστή ΑΕΝΑΚ έχει την ευθύνη για την επιλογή επενδυτή στα Λουτρά των Ελευθερών. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο θα επικυρώσει τα πρακτικά του διαγωνισμού που έγινε, από επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα.

Με βάση το αποτέλεσμα της επιτροπής, που γνωστοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους δεν υπήρξε καμιά ένσταση. Αφού σήμερα επικυρωθούν κι από το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΝΑΚ τα πρακτικά του διαγωνισμού, θα μεσολαβήσει χρονικό διάστημα λίγων ημερών, μήπως υπάρξει ένσταση. Διαφορετικά στο τέλος του Απρίλη, η διαδικασία θα προχωρήσει περαιτέρω, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Ανεπίσημα γίνεται γνωστό ότι στο διαγωνισμό για την ανεύρεση επενδυτή, στα λουτρά των Ελευθερών, κατατέθηκαν δύο προσφορές. Μία από εταιρία της Καλαμάτας, και μία δεύτερη από εταιρία της Λάρισας. Η αρμόδια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων, που άνοιξε τους δύο φακέλους και εξέτασε τις προτάσεις, έκρινε ως την καλύτερη,την πρόταση που προέρχεται από την εταιρία της Λάρισας, Κίνησης Α.Ε. Η εταιρία αυτή είναι θυγατρική μίας άλλης, περισσότερο γνωστής εταιρίας, της ANIMUS Α.Ε. Αυτή η εταιρία λειτουργεί κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας από το Μάιο του 2008, σε 50 στρέμματα στο 8ο χλμ. Λάρισας – Τρικάλων. Το κέντρο απασχολεί 118 άτομα. Η συνολική έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων αγγίζει τα 7.000 τ.μ. και το κέντρο αποκατάστασης, όμοιο με το οποίο θέλει να φτιάξει η εταιρία και στα Λουτρά Ελευθερών, απευθύνεται σε ανθρώπους που μετά από ατυχήματα ή νοσήματα, έχουνε ανάγκη ανοιχτής ή κλειστής νοσηλείας, για την αποκατάσταση και την αποθεραπεία τους.

Το κέντρο που λειτουργεί στη Λάρισα, μετά την ολοκλήρωση των υποδομών και της δεύτερης πτέρυγας, κλειστής νοσηλείας, μπορεί να νοσηλεύει 80 εσωτερικούς ασθενείς σε δωμάτια μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα. Διαθέτει επίσης ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αυξημένης φροντίδας, βαρύτερων περιστατικών με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Λίγο πολύ η εταιρία Κίνησης Α.Ε. που όπως φαίνεται θ΄ αναλάβει ν΄ αναπτύξει τα Λουτρά των Ελευθερών, θέλει να φτιάξει στη δυτική πλευρά του νομού Καβάλας, κάτι παρόμοιο με το κέντρο αποκατάστασης κι αποθεραπείας της μητρικής εταιρίας. Σ΄ αυτό θα προσφέρονται ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες, θα υπάρχει μονάδα κλειστής νοσηλείας, αλλά κι ανοιχτής επίσης, φυσικοθεραπείας, υδροθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής υπηρεσίας, τμήμα ενδυνάμωσης αλλά και παιδικό τμήμα νευροεξελεγκτικής αγωγής.

Πηγή: www.proininews.gr

 

eXTReMe Tracker