Κέντρο Εκπαίδευσης Ιστιοπλοΐας της Βρετανικής Ναυτικής Ομοσπονδίας στην περιοχή μας

7 Μαρτίου, 2012

Μέσα στο 2012 ο Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου θα μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης από τη RYA Royal Yachting Association σύμφωνα με όλα τα αυστηρά πρότυπα εκπαίδευσης που θεσπίζει η Βρετανική Ομοσπονδία. Αυτό θα γίνει μέσα από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Ι.Ο.Κ Δήμου Παγγαίου Στάθη Σοφίτση και το δημιουργούμενο κέντρο εκπαίδευσης RYA Sapphire yachting, προσφέροντας σε ξένους και Έλληνες τη δυνατότητα απόκτησης ενός παγκόσμια αναγνωρισμένου διπλώματος. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδεύονται με όλα τα υψηλά standards της RYA και στην συνέχεια μπορούν να αξιολογηθούν από κατάλληλο εξεταστή για την απόκτηση του διπλώματός τους. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 4 τέτοια κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα, στη Λευκάδα, στον Πόρο και στη Ρόδο. Τα κέντρα αυτά προσελκύουν πλήθος τουριστών κάθε χρόνο που επιθυμούν να πιστοποιηθούν κατά τις διακοπές σε ένα από τα 5 διαφορετικά επίπεδα διπλωμάτων. Το ιδιαίτερα ακριβό κόστος εκπαίδευσης στα αναγνωρισμένα training centers της Βρετανίας και άλλων χωρών παγκοσμίως καθιστούν την Ελλάδα πολύ ελκυστική. Αυτό γίνεται διότι με λιγότερα χρήματα καλύπτεται και το αεροπορικό εισιτήριο προσφέροντας άριστες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο αλλά και τη μοναδική ομορφιά των νησιών μας!
Πανελλήνιο ενδιαφέρον επίσης αναμένεται για την εκπαίδευση και απόκτηση διπλώματος χειριστού Sort Range Certificate VHF DSC ,κάτι που είναι υποχρεωτικό σε όλη την Ευρώπη για κάθε κυβερνήτη σκάφους. Η σωστή αξιοποίηση αυτού του δυναμικού με άριστη προσφορά υπηρεσιών μπορεί να καταστήσει τους εκπαιδευόμενους επαναλαμβανόμενους πελάτες. Εφόσον αυτοί μείνουν ευχαριστημένοι από την ευρύτερη περιοχή, συνήθως επιστρέφουν ναυλώνοντας σκάφη κάτι που έγινε σε τόσα άλλα μέρη.
Αυτό βοηθά πλήθος επαγγελματιών στην περιοχή και όχι μόνο τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών. Οι συνεχείς ζητήσεις για τον σκοπό αυτό που ήδη υπάρχουν από τις γειτονικές χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία αλλά και η προοπτική προσέλκυσης ενδιαφερομένων από άλλες χώρες καθιστούν τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Ι.Ο.Καβάλας Δήμου Παγγαίου, Στάθη Σοφίτση, ιδιαίτερα αισιόδοξο. Για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα του ομίλου 2594029199 και του εκπαιδευτή 6977060517.

Πηγή: www.k-tipos.gr
eXTReMe Tracker