Καβάλα και Δράμα αντιμέτωπες στην τρίτη φάση του «I Love GR»

6 Απριλίου, 2010

Με την «αιώνια αντίπαλη» πόλη, τη Δράμα, θα βρεθεί αντιμέτωπη η Καβάλα την Πέμπτη 29 Απριλίου, στην ημιτελική φάση της ταξιδιωτικής και διαδραστικής εκπομπής του ΣΚΑΪ με τίτλο «I Love Gr». Η νικήτρια πόλη θα βρεθεί αντιμέτωπη στη συνέχεια με την πόλη που θα επικρατήσει στην αναμέτρηση Καρπάθου-Καλύμνου. Όλα αυτά θα συμβούν σε μία από τις 10 εκπομπές της ημιτελικής φάσης, η οποία αρχίζει στις 8 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου. Τέσσερεις πόλεις συμμετέχουν σε κάθε μία εκπομπή και αυτές που θα επικρατήσουν θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει τέλος Ιουνίου.
Η Καβάλα είχε αναδειχθεί μέσα στους 40 δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας, μετά την ψηφοφορία των τηλεθεατών κατά την προηγούμενη φάση και συγκεκριμένα στην εκπομπή της 14ης Νοεμβρίου 2009. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε επικρατήσει η Δράμα, περνώντας κι αυτή στην τρίτη φάση. Μένει να αποδειχθεί αν η νέα συμμετοχή θα στηριχθεί οργανωμένα και με επιχειρήματα έναντι των αντιπάλων. Στην προηγούμενη φάση είχε υπάρξει μια συμβολική κινητοποίηση από το Δήμο Καβάλας και το σύλλογο Καβαλιωτών της Αθήνας, ωστόσο άλλες πόλεις απέδειξαν ότι το είχαν πάρει πιο ζεστά. Η Καβάλα φαίνεται ότι επικράτησε χάρη στις προτιμήσεις των τηλεθεατών όμως τώρα οι διαγωνιστικές συνθήκες είναι πολύ πιο σκληρές αφού απέναντι στην Καβάλα θα βρεθούν «ακαταμάχητοι προορισμοί» που θεωρούνται πολύ δυνατοί παίκτες, όπως η Μάνη, τα Χανιά, η Μονεμβασιά κ.α.
Η Καβάλα πρέπει να επιστρατεύσει όλα τα δυνατά της «χαρτιά» σε αυτή τη διαδικασία, αφού πλέον δεν διαγωνίζεται μεταξύ όλων, αλλά μεταξύ δυνατών. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να απαντήσει με επιτυχία στα ερωτήματα που θέτει το προφίλ της εκπομπής, όπως: «Ποια είναι η πιο αγαπημένη γειτονιά μέσα στην Ελλάδα; Σε ποιο χωριό, σε ποιο νησί, σε ποια πόλη θα θέλατε να επιστρέψετε; Τι είναι αυτό που μαγεύει τους ανθρώπους και κάνει ένα τοπίο ξεχωριστό;». Εκτός από την ενεργοποίηση των τηλεθεατών, μόνιμων κατοίκων της Καβάλας αλλά και απανταχού ετεροδημοτών, απαιτείται και μια καλή τηλεοπτική παρουσία, που θα πείσει τους τηλεθεατές. Εκεί ίσως κρύβεται και το μυστικό της επιτυχίας στον ημιτελικό των 40 περιοχών: ποια από αυτές θα φανεί ομορφότερη τηλεοπτικά.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η φάση των εκπομπών του ΣΚΑΪ αναμένεται να συναντήσουν ακόμη μεγαλύτερη τηλεθέαση καθώς το «τιμόνι» της εκπομπής αναλαμβάνει η δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 10ετή απουσία. Τελευταία της μεγάλη τηλεοπτική δουλειά ήταν το θρυλικό «Σ’ Αγαπώ, Μ’ Αγαπάς» στο MEGA σε μια προσαρμογή ενός βρετανικού κόνσεπτ. Μεσολάβησε ένα μικρό πέρασμα από την κρατική τηλεόραση το 2006, με το τηλεπαιχνίδι «Πως τον Λεν’ τον Ποταμό» το οποίο κόπηκε απότομα, λόγω χαμηλής ανταπόκρισης των τηλεθεατών. Το πέρασμά της από το «I Love Gr» αναμένεται να προσθέσει γερές δόσεις χιούμορ στην εκπομπή η οποία έβαλε τοπικούς φορείς περιοχών σε ένα μεγάλο τηλε-παιχνίδι και ενίσχυσε τη διείσδυση του ΣΚΑΪ στην περιφέρεια.
Η πρεμιέρα της τρίτης φάσης για το «I Love GR» είναι την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 22.00 και θα ακολουθήσουν άλλες 10 εκπομπές κάθε Πέμπτη. Σε κάθε εκπομπή θα διαγωνίζονται τέσσερις περιοχές και η νικήτρια κάθε εκπομπής θα συμμετάσχει στο μεγάλο τελικό του Ιουνίου, όπου από τις 10 περιοχές θα βγει ο τελικός νικητής. Οι 10 «τετράδες» των περιοχών όπως αυτές θα τεθούν αντιμέτωπες έχουν ως εξής:
1) Μάνη – Κύθηρα,   Σάμος -Λέσβος
2) Σέρρες-Νάουσα,  Χανιά -Ρέθυμνο
3) Τρίκαλα -Καρδίτσα (λίμνη Πλαστήρα),  Αλόννησος- Ψαρά
4) Καβάλα-Δράμα,  Κάρπαθος – Κάλυμνος
5) Γρεβενά -Κόνιτσα, Σύμη -Κίμωλος
6) Φλώρινα -Kαστοριά ,   Φολέγανδρος -΄Ιος
7) Κόρινθος-Καλαμάτα , Σύρος -Τήνος
8) Μετέωρα- Μονεμβασιά,  Παξοί -Λευκάδα
9) Σύβοτα – Πύλος,  Κεφαλονιά- Ιθάκη
10) Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα- Λεωνίδιο,  Νάξος -Αμοργός

Πηγή: http://www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker