Μετεγκατάσταση στο καινούργιο Νοσοκομείο Καβάλας στις 2 Ιουλίου

8 Ιουνίου, 2010

Με τη φράση: «Ήρθε η ώρα όλοι να κάνουμε την υπέρβασή μας!», ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Κοσμίδης, ανακοίνωσε χθες ότι η μετεγκατάσταση στο καινούργιο κτίριο, στην περιοχή του Αγίου Σίλα, θ’ αρχίσει στις 2 Ιουλίου.
Η «αντίστροφη μέτρηση» για την έναρξη της λειτουργίας του καινούργιου Νοσοκομείου Καβάλας άρχισε, μετά την επίσημη ανακοίνωση που έκανε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου, Σάββας Κοσμίδης, για την μετεγκατάσταση. Όπως είπε, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, η μετεγκατάσταση θα αρχίσει από το κεντρικό κτίριο (στην περιοχή του παραδοσιακού Ναυπηγείου) στις 2 Ιουλίου και λίγες ημέρες αργότερα θα γίνει και η μετεγκατάσταση των Κλινικών που στεγάζονται στον πρώην Σανατόριο. «Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που προτείναμε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια και ο οποίος εγκρίθηκε, η έναρξη της μετεγκατάστασης ορίστηκε στις 2 Ιουλίου. Θ’ αρχίσουμε από το παραλιακό Νοσοκομείο με την μετεγκατάσταση των Κλινικών και των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στο χρονικό διάστημα που θα γίνεται η μετεγκατάσταση, εφημερεύον Νοσοκομείο θα είναι το πάνω Νοσοκομείο. Εκτιμώμενος χρόνος μετεγκατάστασης είναι δύο ημέρες ο ελάχιστος και τρεις ημέρες ο μέγιστος. Με την ίδια διαδικασία θα γίνει αμέσως, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο πρόβλημα και η μετεγκατάσταση του πάνω Νοσοκομείου. Αλλιώς, θα γίνει στις 9 Ιουλίου», είπε, ενώ πρόσθεσε: «Στο σχεδιασμό μας έχει προβλεφθεί να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες στο καινούργιο Νοσοκομείο, πριν να αρχίσει η μετεγκατάσταση. Οι εργασίες αυτές είναι: Η χλωρίωση του νερού, ο καθαρισμός και η απολύμανση όλων των χώρων, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα Νοσοκομεία και ο συντονισμός όλου του βιοϊατρικού εξοπλισμού. Δηλαδή, των εργαστηριακών μηχανημάτων, των ακτινολογικών κ.λπ., προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας και ετοιμότητας».
Μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών και τη φύλαξη του υλικού που θα παραμείνει στα παλιά κτίρια

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας υπογράμμισε, ακόμα, ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών στο καινούργιο Νοσοκομείο. «Ειδικά μέτρα, τα οποία έχουμε προτείνει, για τους ασθενείς της Νευροχειρουργικής Κλινικής και της Μ.Ε.Θ. (σ.σ. Μονάδας Εντατικής Θεραπείας), έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια. Έχουν προβλεφθεί, επίσης, μέτρα για τη φύλαξη και την ασφάλεια του υλικού που θα παραμείνει στα παλιά κτίρια, έως ότου λάβει τον προβλεπόμενο προορισμό από τις ισχύουσες διατάξεις», συμπλήρωσε.
«Θα πάμε στο καινούργιο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει, πλέον, άλλη λύση!»

Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση προς όλους όσοι θα εμπλακούν στην μετεγκατάσταση, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους, να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σοβαρού εγχειρήματος, όπως το χαρακτήρισε. Ζήτησε, ακόμα, τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και του Δήμου Καβάλας, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση των πολιτών προς και από το καινούργιο Νοσοκομείο. «Θα πάμε στο καινούργιο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει, πλέον, άλλη λύση!», τόνισε και επεσήμανε: «Τα όποια προβλήματα υπάρχουν και τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά, θα τα αντιμετωπίσουμε εκεί, με βάση συγκεκριμένους κανόνες που ισχύουν για το κτίριο. Από την πλευρά μας, υπάρχει κάθε καλή διάθεση. Παρακαλώ να βοηθήσουν όλοι, σ’ αυτό που είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας».
Πρόσβαση, Ογκολογικό Τμήμα και τεχνική υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρεία

Ερωτηθείς για την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στο καινούργιο Νοσοκομείο απάντησε: «Θα ήθελα αυτό το ζήτημα να είχε ρυθμιστεί πριν αναλάβω τη διοίκηση και πριν αρχίσει η λειτουργία του Νοσοκομείου. Η ασφαλής πρόσβαση των πολιτών στο καινούργιο κτίριο, ήταν από τα πρώτα θέματα που με απασχόλησαν μόλις ανέλαβα. Ένα μέρος των προβλημάτων θα επιλυθεί, αλλά ορισμένα ίσως θα υπάρχουν για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Νομίζω ότι οδεύουμε προς μία λύση». Σχετικά με τη λειτουργία Ογκολογικού Τμήματος, είπε ότι έχει προβλεφθεί χώρος στο ισόγειο του καινούργιου κτιρίου, ενώ γίνονται ενέργειες για τη στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος, για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του καινούργιου Νοσοκομείου, επεσήμανε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρεία, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, εξάμηνης διάρκειας, μετά την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker