Με βραβεία επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι καβαλιώτες πρόσκοποι.

13 Απριλίου, 2010

1200 πρόσκοποι του κλάδου Ανιχνευτών ηλικίας 15 έως και 18 ετών και οι βαθμοφόροι τους γέμισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης απ’ άκρη σε άκρη! Αφορμή στάθηκε η διοργάνωση της 26ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης και η επέτειος των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού. Ανάμεσά τους και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Καβάλας και συγκεκριμένα την 1η Κοινότητα, την 2η που συνενώθηκε με την 4η και την 6η Κοινότητα, συνολικά 21 ανιχνευτές με 5 βαθμοφόρους συνοδούς.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν έρευνες τους που με την κοινωνική και την πολιτισμική τους ευαισθησία άγγιξαν θέματα που συγκίνησαν, συγκλόνισαν, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν όσους τις παρακολούθησαν. Η 26 Π.Α.Π.Ε. εκτός από το κομμάτι της παρουσίασης των ερευνών είχε:
-Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους με 50 ταινίες.
-Διαγωνισμό φωτογραφίας με 480 φωτογραφίες.
-Διαγωνισμό σκίτσου – γελοιογραφίας- κόμικς με 60 συμμετοχές.
-Συναυλία με 14 προσκοπικά συγκροτήματα, τον Ευτύχη Μπλέτσα (παρουσιαστή της εκπομπής «η κουζίνα της Μαμάς») και το γνωστό συγκρότημα EMIGRE.
Η 26η Π.Α.Π.Ε. (η μεγαλύτερη σε συμμετοχές μέχρι σήμερα) έληξε στην πλατεία Αριστοτέλους με τους 1200 ανιχνευτές και βαθμοφόρους να σχηματίζουν με τα κορμιά τους τον αριθμό 100, με ένα αεροπλάνο που έφερε κι αυτό επάνω του το σήμα «100»  να αποθανατίζει φωτογραφικά τις στιγμές!!!

Ειδικό Βραβείο Πρωτότυπης Παρουσίασης Ερευνας
Η 2η και 4η Κοινότητα με την έρευνά της με θέμα «Κατασκευή και Θέατρο Κούκλας» ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους ανιχνευτές και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Πρωτότυπης Παρουσίασης Ερευνας. Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια αυτή που στέφθηκε με επιτυχία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας τους με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, που βοήθησε σαν εξωτερικός συνεργάτης με την ιδέα, ώστε να στηθεί μια πολύ ωραία παράσταση  που έδωσε το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης υλικών.  Η Κοινότητα συμμετείχε και στους  διαγωνισμούς φωτογραφίας και σκίτσου με 13 συνολικά πολύ ταλαντούχες συμμετοχές.
Η 6η Κοινότητα  Ν. Καρβάλης παρουσίασε κι αυτή με τη σειρά της μια πολύ πρωτότυπη εργασία και γιόρτασε με πολύ κέφι τα γενέθλια του αρχηγού της επί σκηνής.
Η φετινή ΠΑΠΕ θεωρείται η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών, έτσι όπως εκφράστηκε από τα ευχαριστημένα στόματα των 1200 ανιχνευτών και των βαθμοφόρων τους που έλαβαν μέρος στη Θεσσαλονίκη. Ηταν αφιερωμένη στον αείμνηστο «ΑΚΡΙΤΑ» Θανάση Βόσση που γι αυτόν το παιχνίδι τελείωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2010 και επέστρεψε στο δημιουργό.  Ενα μεγάλο μέρος της υπέροχης ιστορίας της προσκοπικής κίνησης, έχει και θα συνεχίσει να έχει ψήγματα από τη σοφία, χαμόγελα από την αγάπη και σταγόνες από τον ιδρώτα του ΑΚΡΙΤΑ.  Οσο προχωρούν τα χρόνια διαπιστώνουμε ότι η διοργάνωση αυτή έχει ριζώσει και δυναμώσει, αποτελώντας  τη σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση του Κλάδου Ανιχνευτών δικαιώνοντας όλους εκείνους που πίστεψαν στη δύναμη και τις δυνατότητες των νέων μας.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker