Με μία συναυλία οι «Γιατροί του Κόσμου» στην Καβάλα, γιόρτασαν τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης στην Ελλάδα

22 Απριλίου, 2010

Παρουσία του προέδρου του ελληνικού Τμήματος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Νικήτα Κανάκη, ο οποίος υποσχέθηκε τη σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στην κεντρική Οργάνωση στην Αθήνα και στα περιφερειακά Τμήματα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, η μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό Τμήμα της Οργάνωσης.

Δεκάδες αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα σε 20 χρόνια

Η εκδήλωση, που ήταν μία συναυλία από το μουσικό σχήμα του Μανώλη Παργεντάκη, «Εν αρχή ην ο ήχος», εντασσόταν στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων δράσης και κοινωνικής προσφοράς της Οργάνωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως τόνισε ο πρόεδρος, Νικ. Κανάκης, η αποστολή της Οργάνωσης, δεν είναι μόνο η προσφορά ιατρικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Το σημαντικότερο, είπε, είναι ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» δίνουν «φωνή» στους καταφρονημένους όλου του κόσμου. Κι αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει, πιο οργανωμένα κι εδώ στην Ελλάδα. Ο Νικ. Κανάκης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για τη δραστηριότητα του περιφερειακού Τμήματος Καβάλας και ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του.
Οι «Γιατροί του Κόσμου» στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ανεξάρτητη, διοικητικά και οικονομικά, Οργάνωση, που υπάγεται στο διεθνές δίκτυο των «Γιατρών του Κόσμου». Στα 20 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Η προσφορά αυτή έχει αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι στηρίζουν ηθικά και υλικά το έργο της Οργάνωσης. Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Νίκος Κούτρας. Το μουσικό σχήμα «Εν αρχή ην ο ήχος» αποτελείται από τους: Μανώλη Παργεντάκη, Κοσμά Σαρηγιαννίδη, Γιάννη Κουφό, Παντελή Κεχαγιόγλου και την Έφη Λεωνίδου.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker