Μια φορά κι έναν καιρό ήταν «Τα παιδιά του φθινοπώρου»

5 Νοεμβρίου, 2012

Τα επόμενα Σάββατα του Νοέμβρη, θα παρουσιαστούν διαδοχικά τα παραμύθια «Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα», «Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς» και «Ο παπουτσωμένος γάτος»

Το βιβλιοπωλείο «Σελίδες με άρωμα καφέ» της Μαρίας Χατζηπαναγιώτου, δίνει συνέχεια στις σαββατιάτικες αφηγήσεις παραμυθιών από την εκπαιδευτικό και ερασιτέχνη ηθοποιό Λιάνα Αντεδάκη, έχοντας ήδη έτοιμο το πρόγραμμα του Νοεμβρίου, το οποίο ανοίγει αύριο στις 11.30 το πρωί, με το παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, με τίτλο «Τα παιδιά του φθινοπώρου».

Ο Χρόνος, είναι το κεντρικό πρόσωπο του παραμυθιού, στο οποίο εμφανίζεται ως παππούς των δώδεκα μηνών και όχι πατέρας τους, όπως λαθεμένα πιστεύει ο κόσμος! Ο παππούς Χρόνος λοιπόν, διηγείται μια μέρα στη συγγραφέα τις σκανταλιές, τις τρέλες και τα καμώματα των εγγονών του, δηλαδή των παιδιών της κόρης του της Άνοιξης και των τριών γιων του: του Καλοκαιριού, του Φθινοπώρου και του Χειμώνα και ύστερα της ζητά από την Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, να γράψει τις ιστορίες αυτές «σαν παραμύθι», δημιουργώντας μια σειρά τεσσάρων βιβλίων, ενός για την κάθε εποχή του έτους!

Το βιβλίο «Τα παιδιά του φθινοπώρου», είναι μια συλλογή ιστοριών με κεντρικούς ήρωες τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, οι οποίοι παρουσιάζονται όμοιοι με τα παιδιά των ανθρώπων, αντιμετωπίζοντας καθένας τα δικά του προβλήματα, τις δικές τους δυσκολίες, χωρίς να παύουν να παίζουν και να γελούν, αλλά και χωρίς να παραλείπουν να μας θυμίζουν με πρωτότυπο τρόπο όσα γνωρίζουμε από τη παράδοση για τους φθινοπωρινούς μήνες!

Το επόμενο Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα» του Ευγένιου Τριβιζά, για να ακολουθήσει μια εβδομάδα μετά (Σάββατο 17/11/2012), «Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς» της Ελένης Δικαίου. Τελευταίο παραμύθι για τον μήνα Νοέμβριο είναι ο πολυαγαπημένος «Παπουτσωμένος γάτος», που θα έρθει στις ζωές μικρών και μεγάλων το Σάββατο 24

Νοεμβρίου! Όλες οι αφηγήσεις ξεκινούν στις 11.30 το πρωί. Τέλος, θυμίζουμε πως το βιβλιοπωλείο «Σελίδες με άρωμα καφέ» βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 5 (1ος όροφος, τηλ. 2510 834406).

 Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker